Coca-Cola Europacific Partners legt aangepast loonbod op tafel

Op maandag 26 februari hebben de vakbonden en de CCEP de tweede onderhandelingsronde gehad voor jullie nieuwe cao in 2024. In constructief overleg zijn wij met de werkgever in gesprek gegaan over de door de vakbonden ingebrachte voorstellen. Ook bracht de CCEP enkele voorstellen in waaronder een aangepast loonbod van 3,75 procent. Dit loonbod zien wij als onvoldoende.

Tijdens de tweede overlegronde hebben wij jullie werkgever gevraagd om een reactie te geven op de voorstellen in onze voorstellenbrieven. Ook zijn wij verder in gesprek gegaan over de voorstellen ingebracht door jullie werkgever. De belangrijkste voorstellen waarover gesproken is zijn:

  • De verbetering van de bestaande generatieregeling naar een 80-90-100 regeling, over de randvoorwaarden van deze regeling zullen de bonden met de CCEP in gesprek gaan op 11 maart.
  • Wij willen een verhoging van de reiskostenvergoeding naar 23 cent per kilometer.
  • Het aanpassen van de huidige regeling voor tijdelijke vervanging bij waarneming van een hogere functie.
  • Wanneer een dienst wordt verschoven op verzoek van de werkgever en deze valt buiten het normale rooster van de werknemer dit te belonen als overwerk.

De derde onderhandelingsronde staat gepland op 18 maart. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte over de verdere vorderingen. 

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina
Ontvang je deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen email-adres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan. 

Maak jij iemand lid?

Goede arbeidsvoorwaarden komen er niet zomaar. Daar zorgen we met elkaar voor. Als gewaardeerd CNV-lid heb jij de unieke mogelijkheid om anderen ook te laten profiteren van onze voordelen. Met jouw collega, vriend of familielid erbij staan we sterker. Maak daarom een ander lid en ontvang een cadeaubon van € 20. Zo gaan we in 2024 samen sterker door. Klik hier voor informatie

Aron Foppen
bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 8191 9719
a.foppen@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error