Ledenraadpleging nieuw cao akkoord Bunge Loders Croklaan

Zoals bekend, heeft jullie werkgever ons uitgenodigd om opnieuw in gesprek te gaan over het onderhandelingsresultaat voor jullie cao 2023/2024. Dit gesprek heeft op donderdag 11 mei 2023 plaatsgevonden. Hierbij waren de kaderleden van CNV Vakmensen en FNV aanwezig. De vakbonden hebben een nieuw onderhandelingsresultaat bereikt dat wij positief aan jullie voorleggen.

Verloop cao-onderhandelingen

We hebben besproken waarom jullie het onderhandelingsresultaat hebben afgewezen en hoe het daarna verder is verlopen. In de eerste plaats heeft CNV Vakmensen aangegeven dat er bij de achterban wel een meerderheid was voor het vorige onderhandelingsresultaat. CNV Vakmensen wilde echter de cao niet tekenen zonder FNV en wilde weer opnieuw samen onderhandelen.

De achterban gaf onder andere aan een hogere loonsverhoging te willen, het grootste deel van de verhoging direct te willen en dat verstrekken van eenmalige uitkeringen geen meerwaarde heeft. Daarnaast is aangegeven dat de overgang naar Neste voor de medewerkers op de Maasvlakte slecht verloopt en er onduidelijkheid is over de arbeidsvoorwaarden. Jullie werkgever heeft de afgelopen tijd medewerkersbijeenkomsten gehouden en soortgelijke berichten als hierboven genoemd gekregen. Waarbij het verloop van de overgang naar Neste duidelijk is geworden en hierop ook de nodige actie zal worden ondernomen door de werkgever.

Daarna hebben we de onderhandelingen hervat. Uiteindelijk zijn we gekomen tot een onderhandelingsresultaat dat we positief voorleggen en waarbij jullie werkgever heeft aangegeven dat dit het maximaal mogelijke is.

Onderhandelingsresultaat in het kort:

  • Looptijd 15 maanden van 1 januari 2023 tot en met 31 maart 2024;
  • Loonsverhoging 12% in totaal,
  • 10% per 1 februari 2023 dus met terugwerkende kracht;
  • 2 % per 1 februari 2024;
  • Het onderhandelingsresultaat blijft verder gelijk en dus ook deze afspraken;
  • Voor niet volcontinue medewerkers komt de inhouding van 90% toeslag te vervallen bij werken op een feestdag;
  • Over de consignatietoeslag wordt voortaan pensioen opgebouwd.

De volledige besluitenlijst staat in de bijlage.

Ledenraadpleging: wat vind jij?

Alle leden van CNV Vakmensen kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat. Leden ontvangen een apart bericht om hun stem uit te kunnen brengen.
Stemmen kan tot en met woensdag 24 mei 2023 08.00 uur.

Vragen, opmerkingen of lid worden

Heb je nog een vraag, opmerking of wil iemand lid worden?  Meld je dan bij een kaderlid of ga naar jouw cao-pagina.

Op dit moment is een zeer aantrekkelijk aanbond om lid te worden maar ook voor jou om iemand lid te maken! Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden totaal maar € 20,23 en jij krijgt als aanbrenger een waardebon van € 20,00! Klik hier om naar de aanmeldpagina van CNV Vakmensen te gaan.

Mede namens Wilco de Best, Hans Harskamp en Bart Driesten (kaderleden CNV Vakmensen),

Erik Maas, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 21 45
E:  e.maas@cnvvakmensen.nl 



Downloads