Eerste ronde cao onderhandelingen Bunge

Afgelopen donderdag 29 februari hebben wij onze eerste onderhandelingen gevoerd over jullie cao. Tijdens deze eerste ronde waren jullie kaderleden, Robert Jan van der Horst, Harry Borst en Peter Verbaas voor FNV voedingsindustrie aanwezig en voor CNV vakmensen waren de kaderleden Bart Driesten, Wilco de Best en Hans Harskamp er. De eerste ronde is in een goede en constructieve sfeer verlopen.

Verloop gesprek:

Allereerst heeft jullie bestuurder een update gegeven over de stand van zaken. Het gaat goed met jullie onderneming. De voorgenomen bouw van de nieuwe fabriek gaat door. Daarnaast is dit jaar de RAB bonus goed uitgevallen. Naar logica van de vorige cao heeft jullie werkgever benadrukt dat er dit jaar gepaste ruimte is voor de loonsverhoging.

Aansluitend hebben wij de voorstellen van beide bonden gepresenteerd en een toelichting gegeven en de nodige vragen beantwoord. Los van de looneis en looptijd is er uitgebreid ingezoomd op de RVU regeling “ maandelijkse betaling “ en hoe om te gaan met de inhaaluren “ is 40 uur afdoende en welke periode van opbouw is passend “

Jullie werkgever heeft zelf geen voorstellen ingediend. Wel is er aangegeven dat er enige wijzigingen worden gewenst ten voordele van beide partijen.

De volledige voorstellenbrief van CNV is als bijlage toegevoegd aan deze brief. Neem even de tijd en lees deze zorgvuldig door.

Cao-online

Het hele cao-traject kun je online volgen en bij alle fases reageren of jouw vragen stellen. Al het nieuws over het cao-traject kun je hier ook terug vinden. Het gaat over jouw cao. Blijf betrokken en praat mee. Ga naar jouw cao-pagina

Hoe verder:

Op donderdag 14 maart 2024 as vervolgen we de onderhandelingen. Na de volgende ronde verwachten wij concrete reacties te kunnen presenteren aan jullie.

Heb je vragen, opmerkingen of wil jij of je collega lid worden? Meld je dan bij een kaderlid actief op jou locatie of stuur een mail naar de CNV bestuurder. Deze zal zorgen dat dit correct wordt afgehandeld.

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error