Voorbereidingen start overleg nieuwe cao Tuinzaden

Voor de zomer hebben we een overbruggings-cao gesloten voor de Tuinzaadbedrijven. Eind dit jaar loopt die cao af en we bereiden ons dus voor op nieuwe onderhandelingen. Wat vind jij van de voorstellenbrief en moeten daarin zaken gewijzigd of aangevuld worden?

In mei van dit jaar is onder lastige omstandigheden een cao voor de tuinzaadbedrijven tot stand gekomen. Er lagen moeilijke onderwerpen op tafel, waar we in corona tijd verder lastig over konden overleggen, en er was onzekerheid over de gevolgen van corona voor de sector. Daarmee hebben we het jaar 2020 overbrugd. Maar een nieuw jaar dient zich aan en de moeilijk onderwerpen zijn nog niet uitgesproken. Dus die liggen weer op tafel voor de cao 2021. Verder zijn er een aantal nieuwe onderwerpen bij gekomen die wij van belang vinden voor de Tuinzaadsector. Daarom tref je bijgaand een concept-voorstellenbrief aan die voor een groot deel lijkt op de voorstellen voor 2020. Als er zaken in staan waar je het niet mee eens bent of als je aanvulling hebt, horen we dat graag. Zijn er bijvoorbeeld zaken rond de cao waar je tegenaan loopt en die je anders geregeld wilt hebben, dan horen we dat graag.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl

Downloads