Leden akkoord met cao Tuinzaden

De leden van CNV Vakmensen hebben zich in grote meerderheid akkoord verklaard met het onderhandelingsresultaat over een “overbruggings-cao” voor de Tuinzaadbedrijven in verband met de gevolgen van corona. Daarmee is de cao definitief tot stand gekomen.

Op donderdag 9 april heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao Tuinzaadbedrijven. Dit was een beperkt onderhandelingsresultaat over een “overbruggings-cao” voor het corona-jaar 2020. Dit onderhandelingsresultaat is aan de leden voorgelegd en een grote meerderheid heeft ingestemd. Er is dus weer een cao die loopt tot 31 december 2020 met een loonsverhoging van 2,25%, voor de groenteteelt per 1 mei 2020 en voor de sierteelt per 1 december 2020 met mogelijk een eenmalige uitkering als de omzet van 2020 boven 95% van de omzet van 2019 blijft.

Niet juichend
We hebben dit onderhandelingsresultaat niet juichend aan de leden voorgelegd en ook die leden waren dat niet. Wel heeft een grote meerderheid voor gestemd, omdat het gezien de huidige omstandigheden het hoogst haalbare is. Daarbij merken sommige leden op dat die 80/90/100 regeling er in de volgende cao toch echt moet komen en roepen sommige leden ons op om tijdig de onderhandelingen over een nieuwe cao te beginnen. Daar gaan we ons natuurlijk voor inzetten, maar het is ook van belang dat we goed zicht krijgen op de gevolgen van corona.

Actieve leden
Ik wil de groep actieve leden die mij ondersteund bij de cao-onderhandelingen bedanken voor hun bijdrage, ook al vonden zij het zelf niet allemaal gemakkelijk wat te doen in deze situatie. Deze groep kan verdere ondersteuning gebruiken vanuit de branche, dus als je actief wil meedenken over de totstandkoming van de volgende cao, dan vraag ik je je te melden.

Mochten jullie naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunnen jullie contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar ( tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kunnen jullie vinden op www.cnvvakmensen.nl