Update informeel overleg werkgever en CNV Vakmensen

Op 10 oktober heeft er informeel overleg plaatsgevonden tussen jullie werkgever en CNV Vakmensen. Tijdens dit overleg bespreken we de stand van zaken binnen het bedrijf en kunnen we vragen en problemen vanuit de medewerkers delen en bespreken. Lees hieronder over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen

Brexit
Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat voor gevolgen de Brexit zal hebben voor KCB, einde van dit jaar is daar hopelijk meer duidelijkheid over.

Effecten stijging energiekosten
Mogelijk zal er minder handel zijn maar daar is nu geen zekerheid over.

Compensatie prijsstijgingen
Werkgever is zich ervan bewust dat medewerkers geraakt worden door de hoge inflatie. Bovendien komen de compensatieregelingen van de overheid pas in 2023 op gang. Daarom wordt er met de het bestuur nagedacht over een eenmalige bijdrage voor alle medewerkers als compensatie voor de stijgende prijzen.

Teams en rayons
Vanuit een aantal leden heb ik de vraag ontvangen wat de gevolgen zouden kunnen zijn als er voortaan met teams wordt gewerkt in plaats van met rayons. In principe hoeft een naamswijziging geen inhoudelijke gevolgen te hebben voor de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van een bedrijf. De OR ziet erop toe dat hoewel de naam wijzigt, de voorwaarden van de cao blijven gelden. Het is niet de intentie van jullie werkgever om zaken te veranderen omdat er een andere naam wordt gebruikt.

Verlofspaarrekening
Werkgever geeft aan dat het worstelt met het vinden van een goede regeling met gezonde balans tussen de belangen en belastbaarheid van KCB en de wens van werknemers om honderd weken verlof te kunnen sparen. Er is een voorstel gedaan aan de OR maar deze viel niet meteen goed in de smaak omdat het te lang zou duren voordat je je uren bij elkaar spaart. Wij hebben afgesproken dat ik zal onderzoeken hoe het bij andere bedrijven is geregeld en enkele voorbeelden zal aandragen.

130+ regeling
Momenteel maken niet veel medewerkers gebruik van de regeling maar er worden wel gesprekken gevoerd met medewerkers die 60 jaar of ouder zijn.

SPDI-traject
Er zijn gesprekken gevoerd met de medewerker van SPDI die het traject bij KCB heeft begeleid. Het is een positieve ervaring geweest en wij zullen het de volgende keer verder inhoudelijk bespreken.

Het volgende overleg zal plaatsvinden in februari 2023, uiteraard hebben wij tussentijds contact wanneer er zaken spelen die wij moeten bespreken met elkaar.

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl