Positief onderhandelingsresultaat voor het KCB

We zijn met het KCB in de 4de cao-onderhandeling tot een onderhandelingsresultaat gekomen. Dit onderhandelingsresultaat leggen we positief aan jullie voor.

Hierbij de hoofdpunten uit het onderhandelingsresultaat:

  • Looptijd cao: 2 jaar
  • Structurele loonsverhoging: per 1 januari 2024 €100,- bruto en 6%  en per 1 maart 2025 4%;
  • Consignatievergoedingen worden geïndexeerd met de voor 2024 afgesproken salarisverhoging van 8,6%;
  • Tijdens de looptijd van de nieuwe cao zal KCB HUCAG uitnodigen om een toelichting te geven op de gebruikte Bakkenistmethode voor de functiewaardering. In de cao zal een verwijzing worden opgenomen voor de bezwaarprocedure en ook is de samenstelling van de commissie duidelijk;
  • De terugbetalingsregeling voor studiekosten is alleen van toepassing voor opleidingen die niet noodzakelijk zijn voor je huidige functie.
  • de 130+ regeling voor de medewerker boven de 60 jaar zal duidelijker worden uitgelegd
  • er komt een overgangsregeling voor de jubileumuitkering;
  • Het maximale aantal kilometers enkele reis woon- werkverkeer gaat van 40 naar 60 km. De maximale reiskostenvergoeding gaat in 2024 van € 0,21 naar 0,23 per kilometer in 2024.

Het volledige onderhandelingsresultaat kun je terug vinden in de bijlage. Neem even de tijd hiervoor en lees deze zorgvuldig door.  

Stemmen:
We leggen dit resultaat positief aan jullie voor. Voor dit moment vinden we dit resultaat passend en het maximaal haalbare. Jullie kaderleden hebben positief op het onderhandelingsresultaat gereageerd. Jullie kunnen stemmen tot woensdag 27 december 2023 13:00 uur. Er volgt nog een stemmingbericht.

De cao online
Op de cao-pagina KCB kun je vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je vindt er alle informatie over het cao-traject. Je hebt geen account nodig. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao KCB, kun je vinden op jouw cao-pagina.

Praat mee over het onderhandelingsresultaat in de Whatsapp-groep
Als CNV-lid kun je van onze WhatsApp groep lid worden. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon de link gebruiken of de QR-code scannen met de camera van je telefoon. Deze gegevens tref je in de bijlage aan. 

Nog geen lid? Word lid en stem mee over de cao. Voor meer informatie: 
www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/.

Met vriendelijke groet,
Namens de delegatie van CNV Vakmensen,
Ellen Knook
Frans Flisijn
Pancho van Dijk
Tineke Spaargaren
Elisa van den Boogert
(ambassadeurs CNV Vakmensen)

Laura Vermeulen (bestuurder CNV Vakmensen)
E: l.vermeulen@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error