Start onderhandelingen nieuwe cao KCB

Op vrijdag 5 november heeft de eerste ronde van de cao onderhandelingen plaatsgevonden tussen CNV Vakmensen en jullie werkgever. Dit gesprek was vooral verkennend, de partijen hebben hun standpunten gedeeld en toegelicht. Wij hebben nog niet inhoudelijk onderhandeld. Op donderdag 18 november zetten wij de gesprekken voort en gaan wij dieper in op de inhoud van de voorstellenbrieven. De volledige voorstellenbrieven van beide partijen tref je als bijlage van dit bericht.

Beloning
Tijdens het eerste overleg hebben wij onze voorstellenbrief, die wij samen met onze leden hebben opmaakt, toegelicht. Anders dan voorgaande jaren hebben wij geen percentage voor de loonsverhoging voorgesteld, in plaats daarvan hebben leden gekozen voor de automatische prijscompensatie plus 2 procent. Dit betekent dat wij jullie werkgever hebben gevraagd om de inflatie te compenseren en daar twee procent aan toe te voegen zodat men er qua koopkracht op vooruit gaat.

36-urige werkweek en 13e maand
Wij willen graag de mogelijkheden voor een 36-urige werkweek met behoud van salaris onderzoeken. Daarnaast hebben wij voorgesteld om de werkkostenregeling te combineren met de eindejaarsuitkering om een 13e maand uit te keren aan de medewerkers.

RVU-regeling en verlofsparen
Wij hebben wederom gevraagd om collectieve afspraken te maken over de RVU-regeling en om verlofsparen tot 100 weken mogelijk te maken voor medewerkers.

Vervolg
De voorstellenbrief van jullie werkgever staat ook als bijlage toegevoegd. Er staat daar een aantal zaken in waar wij niet mee akkoord kunnen gaan omdat dat verslechteringen zijn ten opzichte van jullie arbeidsvoorwaarden. Toch zien wij voldoende raakvlakken om tot een goede cao te komen. 

Wij zullen de onderhandelingen voortzetten op 18 november. Indien er vragen of opmerkingen zijn hoor ik dat graag, je kunt het ook delen met één van de kaderleden.

Mede namens de kaderleden Ellen Knook, Jeroen van den Nouland, Pancho van Dijk, Hay Peeters en Jac Kardolus.


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Downloads