CNV Vakmensen bereikt geen akkoord voor de Bloembollengroothandel

Op 7 juni 2023 is er een resultaat van onderhandeling behaald. Het resultaat houdt o.a. een loonstijging van 3,8% in en een bedrag in geld van € 100,- per 1 juli 2023. Ook is er een verbeterde reiskostenregeling in het bod van werkgevers opgenomen. Het resultaat van de onderhandeling hebben we aan jullie voorgelegd. Jullie antwoord is duidelijk. Er is tegen gestemd.

Opnieuw in gesprek
CNV Vakmensen en FNV zijn daarna opnieuw in gesprek gegaan met de voorzitter van de werkgeversdelegatie. Het doel was om in een allerlaatste poging tot een beter resultaat te komen. Ik heb in het gesprek jullie standpunten, opmerkingen en vragen meegenomen. Helaas heeft dit niet tot een beter resultaat geleid. De werkgeversdelegatie is namelijk niet bereid hun bod te verbeteren. Zij geven aan dat met name de medewerkers uit de lagere schalen er flink op vooruit gaan en dat dit het belangrijkste is. Dit is een zeer teleurstellende conclusie na alle gesprekken en onderhandelingen die er zijn geweest!

Ledenraadpleging FNV
FNV heeft ook een ledenraadpleging over het eindbod gehouden. Met een meerderheid hebben de FNV-leden voor gestemd. Dit betekent dat FNV de nieuwe cao zal ondertekenen. CNV Vakmensen is geen partij meer door het niet bereiken van een akkoord. 

Werkingssfeer cao
De cao voor de Bloembollengroothandel is door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend verklaard. Dit houdt in dat de cao geldt voor alle werknemers en werkgevers die werkzaam zijn in de Bloembollengroothandel. We noemen dit de werkingssfeer van de cao. CNV-leden en werknemers die niet lid zijn van de vakbond vallen hierdoor ook onder de nieuwe cao. Alle bepalingen uit de cao, zoals de loonstijging van 3,8% en de € 100,- bruto per 1 juli 2023, zijn op alle werknemers van toepassing. Ditzelfde geldt voor de mogelijkheid van de seniorenregeling. 

Als CNV Vakmensen betreuren we het dat we niet tot een beter resultaat zijn gekomen. Uiteraard hopen we als CNV Vakmensen volgend jaar bij de nieuwe cao-onderhandelingen opnieuw aan de onderhandelingstafel te zitten. 

Reageren, contact en vragen stellen
Op jouw cao-pagina kun je reageren, vragen stellen en al het nieuws over de cao na lezen.
Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar l.vermeulen@cnvvakmensen.nl 

Maak je collega lid van de vakbond
We hebben elkaar volgend jaar weer hard nodig. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Namens de cao-delegatie van CNV Vakmensen:
Kees Aangeenbrug, kaderlid
Jaap Bosma en Laura Vermeulen
Vakbondsbestuurders CNV Vakmensen
E: j.bosma@cnvvakmensen.nl / l.vermeulen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error