Cao Groothandel in bloembollen

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De groothandel in bloembollen levert aan retail(winkels), tuincentra, maar vooral aan de professionele kwekers/telers (de broeiers). De handel is grotendeels internationaal georiënteerd. Ongeveer 90% gaat naar het buitenland en slechts 10% is voor de Nederlandse markt.

Sector Groothandel in Bloembollen

De sector Groothandel in Bloembollen bestaat uit bijna 100 bedrijven met ongeveer 1.400 werknemers. De meeste bedrijven zijn gevestigd in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Voor meer arbeidsmarktgegevens check je de factsheets van Colland Arbeidsmarkt.

Werkzaamheden

Je treft heel wat verschillende werkzaamheden aan in dit soort bedrijven. In de Logistiek & Verpak-afdeling van de bedrijven houden werknemers zich bezig met het ontvangen, transporteren en verladen van partijen verpakte kant-en-klare bloembollen of het verwerken van partijen bloembollen tot kant-en-klare handelsproducten. De sector is internationaal georiënteerd en kent veel contacten en handelsactiviteiten over de gehele wereld.

#Kenniskracht

De sector kenmerkt zich ook door veel tijdelijke dienstverbanden, de zogenaamde losse contracten en/of uitzendcontracten, maar ook door lange vaste arbeidsrelaties. Vaste werknemers van bedrijven in de sector bloembollengroothandel hebben vaak lange dienstverbanden. De sector is volop bezig met de campagne #kenniskracht. Hoe zorg je voor plezier in je werk en goed blijven functioneren? Hoe word je als bedrijf aantrekkelijk voor jonge mensen? En: hoe bereid je je voor op het vertrek van mensen? Op het dashboard #kenniskracht staan nu tips voor een toekomstgericht personeelsbeleid, met onder andere tips voor het in kaart brengen van het personeelsbestand, de groei en bloei van de huidige medewerkers, het werven van (jonge) nieuwe medewerkers en hoe om te gaan met het vertrek van medewerkers.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Laura Vermeulen
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte