Jouw cao Groen Grond en Infrastructuur is klaar

Eind december van het vorige jaar hebben we een definitief akkoord bereikt over de cao Groen Grond en Infrastructuur. Daarna heeft CNV Vakmensen met de werkgevers (CUMELA) nog diverse keren gesproken over de uitvoering van de nieuwe afspraken en de cao-teksten. We hebben ook daarover een akkoord bereikt waardoor de nieuwe cao nu beschikbaar is in een complete tekst.

Cao-boekje digitaal

CNV Vakmensen draagt graag bij aan het beperken van onnodig drukwerk ; daarom bieden we de cao GGI digitaal aan. Klik hier om meteen het cao-boekje digitaal in te zien. Tegelijkertijd ook veel handiger dan een papieren cao-boekje: je kunt simpel door een trefwoord in te voeren direct naar het bijbehorende cao-artikel en dat scheelt een hoop zoekwerk! 
Wil je toch graag een papieren versie van de cao 2022/2023?  Dat kan! Stuur een mailtje naar p.dejong@cnvvakmensen.nl en vermeld hierbij cao-boekje GGI 2022/2023. Je ontvangt het cao-boekje dan geheel gratis en per post van jouw vakbond.

Andere onderwerpen 

De komende tijd gaat CNV Vakmensen met werkgevers in gesprek over een aantal zaken die wij belangrijk vinden:
  1. De PAWW: jouw verzekering bij langdurige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. We willen de informatie over deze werknemersverzekering verbeteren. Binnenkort kun je hierover nieuws verwachten.
  2. Geldzorg: we willen onderzoeken welke ondersteuning geboden kan worden aan werknemers die geldzorgen hebben. CNV Vakmensen heeft brede ervaring op het gebied van preventie zie ook https://www.cnvgeldzorg.nl/ 
  3. Het aantrekkelijk maken van de sector GGI, met als doel om de instroom van nieuwe werknemers te bevorderen. We willen meer aandacht voor onze sector op scholen zodat jonge mensen enthousiast kunnen raken over werken in de GGI.

Meepraten?

CNV Vakmensen is jouw vakbond die opkomt voor de belangen in de sector en jou ondersteunt in allerlei zaken die gaan over arbeid en inkomen. Wil je ook eens meepraten over dit soort onderwerpen? Dat kan! Stuur een mailtje naar p.dejong@cnvvakmensen.nl en dan neem ik contact met je op.

Loonsverhogingen 

Tenslotte meld ik nog dat je dit jaar 2 keer een loonsverhoging ontvangt: onlangs heb je in januari 2% ontvangen en ontvang je in juli 1%. Volgend jaar wordt jouw loon weer verhoogd in januari met 2%, en juli met 1%.
Ook de Reiskostenregeling hebben we kunnen verbeteren. Toch mooi meegenomen in een jaar dat kosten van reizen alleen maar duurder lijken te worden.

Vragen of opmerkingen? 

Ga dan naar jouw cao-pagina. De digitale cao is daar ook te downloaden en je kunt daar jouw opmerkingen en vragen kwijt.

Peter de Jong, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1967 / p.dejong@cnvvakmensen.nl