Cao GGI: leden zijn akkoord met onderhandelingsresultaat

De leden van CNV Vakmensen hebben met een hele grote meerderheid laten weten in te kunnen stemmen met het onderhandelingsresultaat voor de cao GGI. Ruim 90% van de leden heeft laten weten blij te zijn en kan per januari een stevige loonsverhoging van zo'n 9% tegemoetzien.

Leden CNV stemmen in

Een behoorlijk groot deel van de leden van CNV Vakmensen die werken in de GGI-sector hebben gestemd en ruim 90% van die stemmers waren tevreden met het bereikte resultaat. Vanuit CNV Vakmensen ben ik blij met deze duidelijke 'ja'-stem. Dat geeft voor mij aan dat dit voor jullie voldoet en jullie blij zijn de stevige loonsverhogingen. Naast dat de leden van CNV hebben ingestemd, hebben de leden van HZC ook ingestemd en is op dit moment nog niet bekend wat de leden van FNV vinden van het resultaat. Zoals het er nu uitziet krijgen jullie vanaf januari 2024 een stevige loonsverhoging die voor een deel van jullie oploopt tot ruim 9%. De loonsverhoging is als volgt opgebouwd: eerst gaat het gehele loongebouw structureel met €75,- (gebaseerd op maandbetaling en 40 uur werken per week) omhoog en daarbovenop komt nog eens 6%.

Hoe verder

Als betrokken partijen bij de cao GGI gaan we eraan werken dat zo snel mogelijk de teksten van de nieuwe cao klaar zijn en dat jij ook weer de beschikking krijgt over het cao-boekje voor 2024. Verder gaan we met elkaar in overleg over het opstarten van een aantal werkgroepen. Ik houd je op de hoogte van de voortgang.

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten, reageren op nieuwsbrieven en/of op anderen en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij natuurlijk ook per mail maar kun je hier altijd vinden. Ga naar de cao-pagina Cao Groen, Grond en Infrastructuur | CNV Vakmensen

Leden werven

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is namens jou afspraken te maken over werk en inkomen. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. 
Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste 6 maanden €20,23 voor het lidmaatschap. Als jij dit nieuwe lid bij ons aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van €20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je jouw collega kunt inschrijven als lid, kun je terecht op de website www.cnv-ledenwerven.nl 

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over de sector, de cao en over de voortgang. Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je. 


Niels Rook
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8141 9161
E n.rook@cnvvakmensen.nl