Cao voorstellenbrief GGI gepresenteerd aan werkgever

Afgelopen maandag is de voorstellenbrief cao GGI gestuurd aan de werkgevers. Op 17 oktober starten de cao-onderhandelingen en lichten we de voorstellen toe.

Koopkracht is belangrijk

De afgelopen twee jaar hebben we te maken gehad met heel hoge inflaties en jij als werknemer merkt dan echt dat je minder kunt kopen dan dat je eerder kon. Als CNV Vakmensen merken we dat mensen steeds slechter kunnen rond komen en zich steeds meer zorgen maken over hun inkomsten.
In de enquête hebben jullie duidelijk gemaakt dat de huidige inflatie ervoor gezorgd heeft dat jullie steeds slechter rond kunnen komen en hebben jullie je zorgen geuit over de achterblihvende loonontwikkeling binnen de cao GGI.  Jullie hebben in de enquete duidelijk gemaakt dat loonstijging en daramee een stuk reparatie van de koopkracht het  belangrijkste item is.

In de voorstellenbrief hebben we geprobeerd dit vorm en inhoud te geven. We willen bij een éénjarige cao gaan voor een verhoging van € 125,- van de loonschalen en daarna willen we dat de lonen met nog 7% verhoogd worden.

Meer dan loonsverhoging alleen

Ook willen we in deze onderhandeling met de werkgever in gesprek over een verhoging van de reiskosten woonwerk. Door de stijgingen van de bezineprijen wordt het bijna te duur om naar het werk reizen geven werknemers aan in de enquête. Ook merken we dat werknemers somber zijn over de vraag of ze op een vitale manier de eindstreep van hun loopbaan behalen. We kiezen er als CNV Vakmensen voor om een voorstel te doen om verlofsparen tot 100 weken mogelijk te maken. Werknemers kunnen dan sparen om eerder met pensioen te kunnen, maar de gespaarde uren kunnen ook gebruikt worden door jongere werknemers om een sabbatical te financieren.

Verder zien we om ons heen dat mantelzorgers onder druk staan en dat geven jullie ook terug in de enquête. Het is belangrijk dta werknemers met mantelzorgtaken volhoudbaar aan het werk blijven. CNV Vakmensen wil met de werkgevers afspraken maken over de combinatie mantelzorg en werken en hoe dit vol te houden.

Cao onderhandelingen

Zolas ik eerder al aangaf in deze nieuwsbrief hebben we het eerste gesprek over de cao op 17 oktober aanstaande. Een tweede gesprek is gepland op 14 november en het derde gesprek op 12 december. De delegatie namens CNV Vakmensen zal bestaan uit Bennie Wassink (als kaderlid) en ondergetekende. Na elk overleg heb ik een gesprek met de leden van de cao-commissie. Deze commissie wordt gevormd door een groep kaderleden. Na elk overleg zal ik jullie informeren door middel van een nieuwsbrief. Als bijlage bij deze brief tref je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen aan.

Praat mee via de speciale CNV-appgroep

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je stem laat horen, hebben we vanuit CNV Vakmensen een speciale appgroep ontwikkeld. In deze appgroep gaan we met elkaar in gesprek over wat jij belangrijk vindt in de sector en delen we nieuwtjes en wetenswaardigheden over de cao. Via de bijgaande link kun je zonder al te veel moeite binnenkomen:

https://chat.whatsapp.com/Bfbc9okLsPD42Vrc1adksA.  

Nodig van harte je collega uit voor deze groep en ga in gesprek met vakgenoten. 

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven of op anderen  en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden.

Ga naar de cao-pagina.

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is namens jou afspraken maken over werk en inkomen. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. 

Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste 6 maanden € 20,23 voor het lidmaatschap. En als jij een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier.

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over de sector, de cao en over de voortgang. Als je nu al vragen of opmerkingen hebt neem dan gerust contant met mij op. Ik kom graag in contact met je. 

Niels Rook
bestuurder CNV vakmensen
M 06 8141 9161
E n.rook@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag of opmerking

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error