Petitie actie CNV en FNV voor de cao Bos en Natuur

De onderhandelingen voor de nieuwe cao verlopen moeizaam, er zit een enorm verschil tussen onze looneis en het loonbod van de werkgevers. Daarnaast is er weinig bereidheid om afspraken te maken over de overige onderwerpen die jullie belangrijk vinden. Werkgevers geven aan zich niet te herkennen in onze voorstellen en deze geluiden niet te horen van hun werknemers. Om ons signaal duidelijk te maken zijn we een petitie gestart!

Tijdens de laatste onderhandelingsronde hebben de werkgevers een nieuw loonbod gedaan. Werkgevers bieden nu 3.6% en 75,- euro erbij voor alle loonschalen. De loonsverhoging zal hiermee variëren voor iedereen en hoger uitpakken voor de lagere loonschalen. Voor de meeste werknemers (schaal 4 t/m 8) zal dit uitkomen op een loonsverhoging tussen de 5% en 6%. Op de overige punten is vooralsnog geen bereidheid om afspraken te maken.

Wij hebben aangegeven dat dit loonbod onvoldoende is en dat we op de overige punten te weinig terugzien in het aanbod van werkgevers. De inflatie was vorig jaar gemiddeld 11.8% en dit loonbod ligt daar ver vanaf. Omdat we niet dichter bij elkaar kwamen zijn we het overleg gestopt.

Teken de petitie
Samen met de FNV zijn we een petitie gestart die we aan de werkgevers willen aanbieden. Deze loopt tot woensdag 10 mei 12.00 uur. Als je onze punten steunt, teken deze petitie dan en zorg dat ook jouw collega’s hieraan mee doen. Dit mag ook als zij geen vakbondslid zijn. De link staat op de website van de FNV en vind je hieronder.

https://www.fnv.nl/petities/petitie-bos-natuur#/

Digitale bijeenkomsten CNV en FNV
Aanvullend op de petitie organiseren we op maandag 8 mei samen met de FNV 2 digitale bijeenkomsten. Dit zal zijn om 16.00 uur en om 20.00 uur. Zet deze alvast in jouw agenda, meer informatie hierover volgt.

Vragen vanuit achterban over loonsverhogingen
Ook ontvingen wij vragen over de gemiddelde loonsverhoging (op basis van éénjarige cao) op dit moment, deze kun je hieronder vinden.

Gemiddelde loonsverhoging landelijk 2023: 6.5%
Gemiddelde loonsverhoging april 2023: 7.55%
(Bron: nieuwsbrief AWVN, te vinden op hun website)

We zien dat de loonsverhogingen iedere maand nog steeds oplopen, overal worden afspraken gemaakt over compensatie van de hoge inflatie. Nu is de cao Bos en Natuur aan de beurt.

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV en FNV,

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error