Cao onderhandelingen Bos en Natuur

Afgelopen week is er weer een cao overleg geweest met werkgevers. Tijdens dit overleg is de petitie aangeboden die inmiddels meer dan 1000 keer is ondertekend. We praten je kort bij over de laatste stand van zaken.

Zoals we in onze eerdere nieuwsbrieven al hadden vermeld, lopen de onderhandeligen voor de nieuwe cao Bos en Natuur nog niet op rolletjes. De opmerkingen van werkgevers dat zij zich niet herkennen in de voorstellen van de vakbonden, hebben ons er toe bewogen om een petitie op te zetten. Om hiermee hopelijk het signaal af te geven dat de werknemers wel degelijk onze voorstellen steunen. Naar onze mening is dit ook gelukt, met meer dan 1000 handtekeningen mogen we van een succesvolle actie spreken.

Het cao overleg dat gepland stond afgelopen week, hebben we benut om de petitie aan te bieden. Samen met de FNV hebben we dit gedaan aan de hand van een insectenhotel. Deze hebben we aan werkgevers overhandigd met alle handtekeningen erin. De werkgeversdelegatie heeft de petitie in ontvangst genomen en waardeert de boodschap tot aanmoediging. In het gesprek dat hierop volgde hebben partijen indringend met elkaar gesproken. Op 5 juli gaan we verder met elkaar in onderhandeling voor de nieuwe cao, na dit overleg zullen we jullie verder informeren. 

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl 

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error