Agterberg biedt werknemers geen tussentijdse loonsverhoging

CNV Vakmensen en FNV hebben eindelijk een antwoord gekregen op ons verzoek van 26 januari 2023 aan jullie werkgever om de werknemers – gezien de immense prijsstijgingen afgelopen jaar – tegemoet te komen in de koopkracht met een tussentijdse loonsverhoging. Dit antwoord heeft lang op zich laten wachten en dat voorspelt meestal niet veel goeds. Dat geldt ook nu. Jullie werkgever heeft aangegeven geen financiële ruimte te hebben om iets extra’s voor de eigen mensen te kunnen doen.

Agterberg heeft als argument aangedragen te kampen met immer stijgende kosten en daarom om de werknemers geen koopkrachtverbetering te kunnen bieden.

Voorts zijn er 26 januari 2023 werkafspraken gemaakt over de leesbaarheid van de cao en het doorvoeren van de laatste wetswijzigingen in de cao-teksten. Jullie werkgever zou eind maart een eerste voorzet aanleveren, waar de bonden dan binnen twee weken op konden reageren. Deze redactionele wijzigingen zijn binnengekomen, maar die zijn erg summier. Hier gaan de bonden nog naar kijken.
En er was afgesproken dat jullie werkgever ook voor het einde van dit kwartaal een voorstel bij de bonden neer zou leggen over het nieuwe loongebouw. Zodat de deskundigen van de bonden daarnaar kunnen kijken en we dit in overleg samen kunnen uitwerken. Dit voorstel is nog steeds niet binnengekomen.

Volgend overleg 23 mei

Vanzelfsprekend zullen we onze teleurstelling hierover met jullie werkgever delen. Hopelijk komt de werkgever de afspraak over het loongebouw na voorafgaand aan ons geplande overleg op 23 mei aanstaande. Het hele cao-traject kun je bekijken op Cao Agterberg | CNV Vakmensen

Nancy Abelskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5125 1159 / n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error