Breng uw stem uit over cao-resultaat Agterberg!

Na vijf cao-onderhandelingssessies hebben CNV Vakmensen en FNV samen met Agterberg een positief cao-resultaat bereikt. Doordat er een aantal mooie afspraken zijn bereikt zoals een verlofspaarregeling, een ouderenregeling en een reiskostenregeling. Naast de loonsverhoging kunnen bonden dit resultaat positief voorleggen. Het oordeel is uiteindelijk aan de leden! Dus laat uw stem niet verloren gaan!

Op donderdag 3 maart om 19.30 uur wordt dit akkoord door de onderhandelaars digitaal toegelicht via MS Teams. Wilt u daarbij zijn? Mail dan naar n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Tot en met 10 maart heeft u de gelegenheid uw stem uit te brengen! Doe mee en breng hier uw stem uit! Als u deze nieuwsbrief per post ontvangt gaat u naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Agterberg in de zoekbalk. Op deze site kunt u ook uw stem uitbrengen. Klik vervolgens op de digitale versie van deze nieuwsbrief en daarin staat de link om te stemmen.

Wat is er o.a. afgesproken:

Looptijd

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2024.

Loon

De lonen worden verhoogd op: 1 maart 2022 met 3,5%, met daarbij een minimum van 75,- euro. En voorts op: 1 maart 2023 met 2,25%, met een minimum van 50,- euro en op 1 maart 2024 met 2,25%,  met een minimum van 50,- euro. Dit pakt gunstig uit voor de lagere loonschalen.

Jeugdschalen aanzienlijk verhoogd

Verder worden de jeugdschalen verhoogd. Hiermee vervalt de jeugdschaal voor de 20-jarige waardoor het voor nieuwe jonge medewerkers aantrekkelijker wordt om bij Agterberg in dienst te treden.

80-90-100-Regeling

In het resultaat is er goed nagedacht over hoe de werknemers (jong en oud) voor langere termijn duurzaam inzetbaar kunnen blijven. Voor de wat oudere werknemers is er een zogenoemde 80-90-100-regeling afgesproken. Zij kunnen vijf jaar voorafgaand aan de geldende AOW-leeftijd van de werknemer, 80% gaan werken, tegen 90% salaris, met behoud van 100% pensioenopbouw. De minder te werken uren worden herbezet zodat de werkdruk  voor de andere werknemers niet oploopt. De 80-90-100-regeling biedt zo ook gelegenheid voor de oudere medewerker om zijn kennis en kunde in de vrijgevallen uren aan de jongere medewerker over te dragen.

Verlofspaarregeling

Verder is er een goede verlofspaarregeling afgesproken, waarmee alle werknemers van alle leeftijden binnen het bedrijf gedurende een langere achtereenvolgende periode voor verlof kunnen sparen en op kunnen nemen.

ATV

Het heikele punt deze onderhandeling: de versimpeling van de ATV-dagen regeling is van tafel. De oude regeling blijft van kracht. Tijdens de looptijd van de cao wordt verder uitgezocht hoe deze eventueel eenvoudiger kan, want die is nu erg ingewikkeld en onduidelijk.

Reiskostenregeling

Verder is er een goede reiskostenregeling afgesproken voor alle medewerkers die met eigen vervoer reizen. Werknemers die op een reisafstand van meer dan 10 km van de standplaats wonen (tot een maximum van 50 km.) enkele reis, krijgen een vergoeding van 0,19 cent per gereisde kilometer.

Rest nog te melden dat de regeling voor de aanvulling van de uitkering voor het derde WW-jaar en de gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid wordt verlengd. De zogenaamde SPAWW regeling.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met mij!

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 25 11 59
E: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error