Start van de onderhandelingen voor een nieuwe cao Zoetwaren

Op 18 april vond het eerste cao-overleg voor een nieuwe cao Zoetwaren plaats. CNV heeft de eigen voorstellen toegelicht. Ook werkgevers kwamen niet onvoorbereid ter tafel en hebben een voorstellenbrief gepresenteerd en toegelicht.

De VBZ is de branchevereniging voor de zoetwaren sector en onderhandelt namens werkgevers aan tafel. Als het goed is hebben jullie de afgelopen weken ook een enquête voorbij zien komen binnen de bedrijven vanuit de VBZ. Dit jaar hebben zij ervoor gekozen de medewerkers ook uit te vragen naar de onderwerpen die voor jullie belangrijk zijn in een nieuwe cao. Het is mooi om te zien dat de uitkomsten van deze uitvraag niet veel verschillen van de uitvraag van de vakbonden. Dit vormt een goede basis voor het verdere onderhandelingsproces.

Cao-planning

Want hoe gaan we nu verder? Er staan nog 3 data gepland voor de onderhandelingen, namelijk: 23 april, 16 mei en 17 juni. Na elk overleg ontvang je zoals gebruikelijk een nieuwsbrief met de belangrijkste informatie over het overleg. Heb je tussendoor vragen en/of opmerkingen, neem gerust contact op via de gegevens onderaan de nieuwsbrief. Of praat mee op de cao-pagina Cao Zoetwarenindustrie | CNV Vakmensen - Brood en Zoetwaren | CNV Vakmensen. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld zoetwaren in.

Maak jouw collega lid

Het is nu de tijd om je collega lid te maken van CNV. Want alleen met veel CNV-leden kunnen we een goede loonsverhoging krijgen. Samen staan we sterk. Als je je collega opgeeft via https://www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/ ontvang je al dank een cadeaubon van €20. 

Juliana Jonker
Bestuurder CNV 
M: 06 2203 1816
E: j.jonker@cnv.nl