Onderhandelingsresultaat cao Zoetwaren bereikt op 6 juni

CNV Vakmensen heeft op 1 juni opnieuw een formele uitnodiging ontvangen van werkgevers in de Zoetwaren om weer aan tafel te komen. Ditmaal heeft ook FNV de uitnodiging geaccepteerd en hebben sociale partijen op dinsdag 6 juni weer overleg gehad.

Zoals wij in de vorige nieuwsbrief aangaven is dit niet een alledaagse situatie waarin we ons momenteel bevinden. Er is door druk vanuit de stakingen van de FNV, een hoger loonbod door werkgevers op tafel gelegd. CNV Vakmensen is natuurlijk ook blij met een hoger loonbod voor jullie als CNV-leden. Er is dus een nieuw onderhandelingsresultaat met alle drie vakbonden. Dit betekent dat de cao, zoals die er lag, gewijzigd gaat worden.

Wat het nieuwe onderhandelingsresultaat inhoudt

  • Per 1 januari 2023 4,25% loonsverhoging voor iedereen, plus 50 euro voor functiegroepen 2 t/m 10 (heb je allebei als het goed is al gehad).
  • Nieuw: per 1 juli 2023 voor functieschalen 2 t/m 10 100 euro erbij.
  • Nieuw: de cao wordt ingekort. De cao zou aflopen op 1 januari 2025, dat wordt 1 oktober 2024. Dat betekent dat we eerder kunnen onderhandelen over de volgende cao.
  • De overige punten blijven hetzelfde. Aanloopschalen zijn 93% van de nulperiodiek en worden dus op dezelfde manier verhoogd. Er is een mogelijkheid voor een pilot gezondere roosters.

Je krijgt dus €100 per maand meer en de nieuwe cao krijgt een kortere looptijd. Het volledige onderhandelingsresultaat tref je aan in de bijlage.

Stemming door leden

Omdat dit een wijziging is op de cao Zoetwaren waar eerder door de meerderheid van de leden voor is gestemd, leggen wij dit wederom ter stemming voor aan alle leden. De leden van CNV Vakmensen krijgen separaat bericht om te stemmen. Je hebt tot 20 junim 12.00 uur de tijd om je stem digitaal uit te brengen.

Heb je vragen?

Uiteraard kun je bij ons terecht voor al je vragen en/of opmerkingen. Het hele cao-traject kun je nazien op de cao-pagina: Cao Zoetwarenindustrie | CNV Vakmensen

Juliana Jonker, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2203 1816 / j.jonker@cnvvakmensen.nl  
 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error