Update QPS

Hierbij nog even weer een update, omdat de ontwikkelingen elkaar erg snel opvolgen en er her en der toch wel wat langs elkaar heen gewerkt wordt. Een paar punten ter verduidelijking nog:

  • Er zijn al mensen die een nieuwe VSO hebben ontvangen, bijvoorbeeld omdat de datum indiensttreding is aangepast wegens een voorafgaand dienstverband, op grond waarvan de vergoeding ook is aangepast. Dat is mooi, maar inhoudelijk zijn de overeenkomsten nog NIET acceptabel voor ons omdat er nog steeds gebruik gemaakt wordt van het oorspronkelijke format met fouten. Kennelijk wordt dat format door QPS nog steeds gebruikt, maar we hebben van de advocaat al zwart op wit dat er zaken aangepast gaan worden (zoals het deel over het uitzicht hebben op een andere baan, concurrentie- relatiebeding etc. gaat eruit). Dat is nog niet in de overeenkomsten verwerkt. Waarom QPS toch al nieuwe overeenkomsten verstuurt, terwijl wij nog in gesprek zijn over de tekst, is ons niet duidelijk, maar schept wel verwarring. Ik heb straks een overleg met de advocaat met als doel om overeenstemming te krijgen over het algemene format, waarbij we óók nog goed de discussie voeren over de mogelijkheid van een eerder vertrek in geval van een nieuwe baan, MET behoud van de vergoeding. Dat moet echt beter op papier!
  • Voorgaande betekent dat er voor iedereen sowieso nog een nieuwe VSO moet komen met de tekst waar wij als CNV ook achter staan! Die VSO’s zullen wij dan controleren, waarbij we ook de berekeningen checken. Daarvoor hebben we nog tot volgende week woensdag de tijd en die tijd nemen we ook om zorgvuldig ons werk te kunnen doen.
  • Wij gaan voor iedereen (tenzij je aangegeven hebt niet meer door ons vertegenwoordigd te willen worden) morgen een reactie sturen waarin we aangeven dat je mee wilt werken aan een VSO en met je voorkeur voor het budget. Heb je dit nog niet doorgegeven, doe dit dan alsnog zo snel mogelijk! Wat er gezegd is over eerdere momenten voor een reactie, daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken. De advocaat van QPS (die ook alles nog een keer ter controle voorgelegd krijgt) weet dat wij ermee bezig zijn en pas morgen voor onze leden doorgeven wat hun wensen en voorkeuren zijn en dat is akkoord.

Als jullie straks de nieuwe definitieve VSO krijgen conform de door ons akkoord bevonden tekst, dan mogen jullie die rechtstreeks mailen naar: j.vanderveen@cnvvakmensen.nl. Zet in de onderwerpregel a.u.b. even je naam, dan kunnen we alles snel verwerken.

Hopelijk is een en ander hiermee duidelijk(er), zo nee laat het weten! We doen ons best alles zo goed en duidelijk mogelijk te communiceren en organiseren, maar het is hectisch en wij kunnen in alle drukte ook wat missen. Dus help ons vooral ook door aan te geven wat je nodig hebt!

 

Heb je en vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error