Overname Bakker Logistics door STEF Nederland

Bakker Logistics informeerde CNV Vakmensen op vrijdag 27 oktober – onder geheimhouding – dat er gesprekken worden gevoerd om over te gaan in STEF Nederland. Vreemd genoemd werd de bond er – ondanks de geheimhoudingsplicht – dit weekend via de media op gewezen. Afgelopen vrijdag heeft CNV Vakmensen op een gesprek aangedrongen, waarin we garanties willen voor het afdichten van eventuele sociale consequenties voor werknemers van Bakker Logistics.

Deze overname zou, volgens de kennisgeving van Bakker Logistics, zonder gedwongen ontslagen begin 2024 plaats moeten vinden, daarover wil CNV Vakmensen afspraken maken. Vooralsnog wachten wij op een reactie van de bedrijven.

STEF Nederland

STEF Nederland is gespecialiseerd in transport van voedingswaren door Nederland en Europa. Zij richten zich op gekoelde, diepgevroren of ongekoelde voedingswaren. STEF is sinds 2005 actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf werkt met zo’n 400 medewerkers die verdeeld zijn over vier vestigingen te weten in Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

In 1920 werd in Parijs de ‘Société Francaise de Transports et Entrepôts Frigorifiques’ (STEF) opgericht, destijds begonnen met gekoelde vervoersdiensten via het spoor. In de Europese STEF Groep werken zo’n 22.000 mensen en er wordt 4.264 miljoen omgezet.

Bakker Logistics

Ook Bakker Logistics is actief in het transport van levensmiddelen. Bakker heeft drie locaties in Nederland met de hoofdvestiging in Zeewolde.

De bestuurders van CNV Vakmensen volgen dit proces nauwgezet en houden de leden per nieuwsbrief op de hoogte. Leden van CNV Vakmensen die in de tussentijd vragen hebben kunnen contact opnemen met de bestuurders van de bond.

Roel van Dijk, Bestuurder CNV Vakmensen, Bakker Logistics: 06- 53384473, r.vandijk@cnvvakmensen.nl
Nancy Abelskamp, Bestuurder CNV Vakmensen, STEF Nederland: 06- 51251251159, n.abelskamp@cnvvakmensen.nl