Update tweede cao-onderhandelingsronde Smart Packaging Solutions

Dinsdag 23 april hebben we voor de tweede keer met de directie onderhandeld over de nieuwe cao. Hieronder een korte update van de stand van zaken na deze ronde.

Loon

Er ligt een loonbod van de directie ter hoogte van 3,5%. Duidelijk is dat de directie een andere kijk heeft op jullie koopkrachtbehoud en koopkrachtverbetering. Wij constateren een heel groot verschil tussen dit openingsbod en de looneisen van de vakbonden. Om die reden hebben we direct onze zorgen naar de directie toe uitgesproken.
De looptijd van de nieuwe cao is 1 jaar.

RVU

Ons voorstel om de RVU-regeling te verbeteren is door de directie deels geaccepteerd. De regeling wordt opengesteld voor alle werknemers die 10 jaar of langer in ploegendienst of consignatiedienst werkzaam zijn geweest bij Smart Packaging Solutions.

Vakvolwassen loon  

Het vakvolwassen loon zal niet lager zijn dan €16 bruto per uur.

Vakantiegeld 

De tekst van het artikel over de opbouw van het vakantiegeld zal worden aangepast. Bepalend zal niet meer zijn het inkomen op 1 april, maar het daadwerkelijk genoten inkomen in het kalenderjaar.

Vitaliteitsverlof 

Dit onderwerp zal de volgende keer nader worden besproken.

Consignatietoeslag

De directie staat ervoor open om te kijken of de consignatietoeslag voor maandag t/m vrijdag verhoogd kan worden, maar voelt er niks voor om de tijd te vergoeden van het moment van oproep tot het moment van thuiskomst. Zij vinden dat dat al voldoende vergoed is vanwege de vergoeding voor een extra gang en de reiskosten.

Reiskostenvergoeding

De reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer gaat naar € 0,23 per kilometer. De ondergrens van 10 km blijft staan.

Benchmark

De directie heeft onderzoek gedaan naar de arbeidsvoorwaarden van Smart Packaging Solutions in relatie tot de arbeidsvoorwaarden van andere bedrijven (in Nederland, in de sector Industrie, in de subsector Papier en Karton). De conclusie is aan de cao-tafel toegelicht. Volgens de directie zijn jullie arbeidsvoorwaarden concurrerend met andere bedrijven. Er zou geen reden zijn om bv. de ploegentoeslag te verhogen.

Andere voorstellen

Andere voorstellen van de vakbonden die in deze nieuwsbrief niet staan genoemd zijn door de directie afgewezen. Bovengenoemde punten, voor zover door alle partijen geaccordeerd, worden pas definitief als we een akkoord hebben op het totale pakket aan afspraken en als de meerderheid van de leden van de vakbond daarmee heeft ingestemd.

Volgende cao-overleg

Op 22 mei a.s. staat het volgende cao-overleg gepland. We spreken nog altijd de hoop uit dat de directie zal inzien dat er veel meer nodig is om in goed overleg tot een nieuwe cao te komen. Je kunt het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen ook daar en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar de cao-pagina Cao Smart Packaging Solutions | CNV.

Mede namens de cao-delegatieleden van CNV en FNV:
Roland Griep, Paul Andela, Andre van Zuidam 
en
Dino Djulbic. FNV-bestuurder
Kaj Gründemann, CNV-bestuurder 
M 06 81919717 / k.grundemann@cnv.nl