VDL Nedcar nieuwe start + uitbreiding communicatie

Nog steeds waart het coronavirus rond. Weliswaar lijkt het nu in mindere mate, maar we moeten voorzichtig blijven. Ook bij VDL Nedcar is de productie sinds twee weken weer opgestart. CNV Vakmensen wil in deze bijzondere tijd nog beter communiceren met de werknemers.

Daarom is er op jeachterban.nl een community ingericht voor werknemers van VDL Nedcar.

Ervaringen delen over herstart
CNV Vakmensen heeft bij de directie van VDL Nedcar aangedrongen om regelmatig en open te overleggen. Om zo de ervaringen over de herstart te bespreken en te kijken naar ontwikkelingen en verwachtingen voor de toekomst. Wij willen niet alleen de ervaringen van de directie horen, maar vooral ook die van medewerkers, zodat we deze kunnen delen met de directie. Het is duidelijk dat VDL Nedcar er alles aan gedaan heeft om de herstart goed en veilig te laten verlopen. Toch kan de praktijk een andere beleving en ervaring bieden, zowel voor de directie, maar zeker ook voor de medewerkers. We zijn blij dat de directie heeft ingestemd met een regelmatig overleg om samen te bespreken wat goed gaat en waar we verbeteringen moeten doorvoeren.

Verbeteren en uitbreiden communicatie met Je Achterban
CNV Vakmensen wil zo goed mogelijk contact met leden en medewerkers over de gang van zaken in het bedrijf. Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis is het nu niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren om jullie zorgen aan te horen en vragen te beantwoorden. Terwijl er juist in deze bijzonder tijd meer vragen kunnen spelen.
Daarom hebben we op jeachterban.nl een speciale community ingericht voor alle medewerkers van VDL Nedcar. Hier delen we blogs met belangrijke informatie en kun je op elk gewenst moment je vragen stellen en opmerkingen achterlaten. Wij staan daar voor je klaar met deskundig advies.
Ga naar https://www.jeachterban.nl/vdl-nedcar 

Inleveren verlof
VDL Nedcar doet een beroep op werknemers om vrijwillig (3) verlofdagen in te leveren. CNV Vakmensen is hier géén voorstander van. Als er een dringende noodzaak is om hier een beroep op te doen, moet er eerst overleg plaatsvinden met vakbonden.
Er zijn géén afspraken met de vakbonden gemaakt over het inleveren van verlofrechten. Daarom is naar oordeel van CNV Vakmensen er ook geen reden om verlofrechten in te leveren, ook niet vrijwillig!

Covid 19 is nog niet weg
Daarom ook vanuit CNV Vakmensen de nadrukkelijk oproep:
Houd je aan de regels en werk veilig. Dat is van belang voor jouw gezondheid en die van je collega’s, maar ook voor je thuisfront!
Heb je vragen over het coronavirus? Op de website van CNV Vakmensen vind je veel informatie en vragen en antwoorden over jouw rechten en plichten.
Ga naar https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus 

Deel deze nieuwsbrief met je collega’s en maak hen lid.
Het eerste half jaar krijg je 50% korting! Samen maken wij het verschil, al 125 jaar.
Pas goed op jezelf.

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl