Can-Pack ontwikkelingen

Het zijn roerige en onzekere tijden voor ons allemaal! Toch hebben wij gemeend deze nieuwsbrief naar jullie te sturen om jullie zo goed als mogelijk aangesloten te houden bij de ontwikkelingen en de werkzaamheden die wij als vakbonden verrichten.

5-ploegendienst
Over dit onderwerp hebben wij het laatst gesproken of 20 februari 2020. In deze bespreking denken wij de oplossing gevonden te hebben om de ploegendienst ingevoerd te krijgen. Op dit moment is het management van Can-Pack Nederland de inhoud van dit overleg te checken bij de centrale leiding van het bedrijf. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat Can-Pack geen open eindjes wil en wij niet met een verhaal terug willen naar de achterban waar we geen 100% toestemming voor hebben. De maatregelen rondom het coronavirus verhinderen ons echter om nu ledenvergaderingen te houden met jullie. Wij rekenen op jullie begrip in deze zaak en kunnen niet anders dan nu even een pas op de plaats te maken. Pas als we weer met jullie in bijeenkomsten bij elkaar kunnen komen gaan we de ploegendienstregeling met jullie inhoudelijk bespreken.

Coronacrisis
Wij hebben in de afgelopen dagen een aantal keren contact gehad met het management van Can-Pack over de maatregelen die nodig zijn om veilig te kunnen werken. De afstand van 1,5 meter en de hygiëne-voorschriften moeten in acht worden genomen. Een probleem is nog het communiceren op de werkvloer. De medewerkers komen nog te dicht bij elkaar. Can-Pack heeft aangegeven z.s.m. maatregelen te nemen en de vakbonden daarvan regelmatig op de hoogte te houden.

Tot zover deze informatie. Zodra er meer nieuws is, zullen we dat met jullie delen. Een Engelse versie van dit pamflet tref je hierbij in de bijlage aan. Het kan zijn dat deze pamfletten niet iedereen bereiken, omdat we niet van iedereen het mailadres hebben. Wees zo vriendelijk om elkaar in ieder geval te informeren.

Heb je vragen over rechten en plichten tijdens de coronaperiode? kijk op  https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Downloads