Vakbondscontributieregeling Tata Steel

In de cao voor werknemers van Tata Steel IJmuiden is geregeld dat de vakbondscontributie fiscaal verrekend kan worden. Dit betekent dat je kosten van het CNV lidmaatschap gedeeltelijk terug krijgt via je loonstrook. CNV Vakmensen heeft een samenwerking met jullie werkgever om deze regeling vorm te geven. Wij regelen het dus voor je maar dat kan alleen als je hiertegen geen bezwaar maakt.

Cao Tata Steel
Artikel 10.1.3 uit de cao Tata Steel, sociale eenheid IJmuiden luidt als volgt:
“De vakverenigingen en de werkgever wisselen eenmaal per jaar (eind november) gegevens uit over welke werknemers als lid bij de vakverenigingen zijn aangesloten. Dit overzicht bevat de volgende gegevens: a. personeelsnummer b. naam en voorletter(s) c. geboortedatum d. over het betreffende jaar door het lid betaalde vakbondscontributie e. de afdelingscode waar het lid bij de werkgever werkzaam is”

Bezwaar maken tegen delen gegevens?
Deze regeling betekent dus dat wij in november gegevens over jou kunnen delen met je werkgever zodat hij tot betaling kan overgaan. Maar lidmaatschap van CNV Vakmensen is vertrouwelijke informatie. Dit vloeit voort uit de AVG wetgeving in Nederland. CNV Vakmensen zal nooit gegevens met de werkgever delen als jij dat niet wil. Deze nieuwsbrief is bedoeld om jou op dit recht te wijzen. Mocht je bezwaar maken tegen het delen van jouw lidmaatschap gegevens laat mij dat dan zo snel mogelijk (per e-mail) weten s.v.p.

Voortgang contributie declaratie regeling
Voor collega’s die geen bezwaar maken zullen wij de aan ons gevraagde gegevens in november met Tata Steel gaan delen. Je kunt dan op een van je daarop volgende loonstroken zien hoeveel geld je terug krijgt. Dit is afhankelijk van de door jou aan CNV Vakmensen in het afgelopen jaar betaalde contributie. Voor de volledigheid; collega’s die wél bezwaar maken kunnen dus geen gebruik maken van de regeling.

Eerdere communicatie CNV
Wellicht heb je al eerder een overzicht van betaalde contributie CNV Vakmensen ontvangen. Dit kan je als niet verzonden beschouwen. Er zijn een paar cao’s in Nederland waar er specifieke afspraken bestaan tussen bedrijf en CNV Vakmensen over de contributieregeling. Tata Steel is één van deze bedrijven.

Vragen en/of opmerkingen
Kaderlid en Tata Steel collega Gerard Kuijper (gerard.kuijper@tatasteeleurope.com) en vakbondsbestuurder Marten Jukema beantwoorden graag jullie eventuele vragen, opmerkingen of onduidelijkheden.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error