Signify derde cao-bijeenkomst: “Must have and nice to have!”

Afgelopen dinsdag 10 oktober 2023 heeft CNV Vakmensen voor de derde maal met jouw werkgever onderhandeld over de cao vanaf 1 juli 2023. Aangezien nog niet alle cao-voorstellen van alle partijen voldoende waren besproken, is hier mee begonnen.

Reactie werkgever

In de bijlage tref je een overzicht aan van de inzet van CNV Vakmensen en de reactie van jouw werkgever. Duidelijk wordt dat alle secundaire materiële voorstellen van CNV Vakmensen niet bespreekbaar zijn. Voeg daarbij opgeteld een uiterst magere loonontwikkeling die ver onder de bandbreedte zit van het CNV-arbeidsvoorwaardenbeleid, te weten tussen de 4 en 10 procent op basis van 12 maanden en de conclusie is gerechtvaardigd dat wat geboden wordt uitermate teleurstellend is!

Respect

Door als werkgever deze houding aan te nemen, toon je weinig respect voor je medewerkers die uiteindelijk toch de omzet van de onderneming dienen te genereren.

Maatschappelijke thema’s, zoals sociaal ondernemen waarbij de medewerker 2 dagen per jaar betaald verlof kan aanvragen voor vrijwilligerswerk, de partner bij geboorte een financiële aanvulling geven zodat er de eerste vijf weken na de geboorte geen sprake is van inkomensverlies of het recht op 10 dagen rouwverlof, worden door jouw werkgever van de hand gewezen als “Nice to have”!!

Sociaal Plan

Ondanks het feit dat CNV Vakmensen haar cao-voorstellenbrief al in mei heeft aangeboden aan jouw werkgever, was zij dinsdag niet in staat inhoudelijk te reageren anders dan te stellen dan dat er zal worden ingezet op een marktconform Sociaal Plan.

CNV-kadergroep

Wil je graag actief bijdragen aan goede arbeidsvoorwaardenontwikkeling bij Signify, meld je dan aan voor deelname aan de CNV-kadergroep.

De volgende kadervergadering staat gepland op woensdagmorgen 25 oktober 2023 in HTC 48, daags na het vervolg van de cao-onderhandelingen.

Je cao online

Op de cao-pagina van Signify kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen.

Mede namens Richard de Kind (lid CNV-onderhandelingsdelegatie).

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error