Vervolg cao-onderhandelingen Signify

Signify heeft het licht nog niet gezien, werkgever gaat niet in op het eindbod!

Signify gaat niet in op eindbod cao

Gistermiddag ontving CNV Vakmensen een reactie van Signify op het gezamenlijke eindbod.
Hoewel in de nieuwsbrief van jullie werkgever geschreven staat dat de discussie wordt voortgezet, betekent een eindbod echt dat de tijd van onderhandelen is afgesloten. Jouw werkgever geeft dus feitelijk aan niet in te willen gaan op het gestelde eindbod van de vier vakbonden en zet jou daarmee in de kou? Dat is geen fijne kerstboodschap!!

Sociaal Plan

We werden in die bijeenkomst ook onaangenaam verrast door de mededeling over de verlenging van het Sociaal Plan tot en met 31 december 2024 met de COR. We zijn natuurlijk blij met de verlenging, maar absoluut niet blij met hoe die tot stand is gekomen. Omdat we toen al vonden dat er van wederzijds vertrouwen weinig over was, stelden we voor een traject te starten met een onafhankelijke mediator. Daarop werd niet gereageerd, maar in de schriftelijke reactie op ons eindbod staat dat zij dat toch met ons willen gaan proberen. We zullen Signify laten weten dat wij daar ook nu nog aan mee willen werken, met een mediator die wij allemaal acceptabel vinden.

Informatiebijeenkomst en driekwartvergadering

Het afwijzen door jullie werkgever van ons eindbod betekent dat wij teruggaan naar jullie, onze leden. Met een algemene bijeenkomst voor alle werknemers en aansluitend een bijeenkomst voor uitsluitend leden van de verschillende vakbonden. Als onze leden dan met grote meerderheid stemmen voor mogelijke acties, de zogeheten driekwartvergaderingen, dan gaan we kijken welke acties we kunnen gaan doen.

Mocht er geen driekwartmeerderheid zijn voor het voeren van acties, dan kunnen we verder niets!
De geëxpireerde cao (31 juni 2023) heeft dan nog een nawerking van 12 maanden. Dat is dan een jaar waarin geen arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen plaatsvinden.

Omdat de feestdagen voor de deur staan en veel werknemers de komende weken vrij zijn, gaan we deze driekwartbijeenkomst pas organiseren op donderdag 11 januari 2024.
Zodra we een geschikte locatie en tijdstip hebben, krijgen jullie daarover weer bericht.

We hadden gehoopt een positiever bericht te kunnen brengen, zo net voor het einde van het jaar.

Meepraten en reageren

Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Langs deze weg wens ik jou en je naasten fijne feestdagen toe en een voorspoedig 2024.

Mede namens Richard de Kind (lid CNV-onderhandelingsdelegatie),

Arjan Huizinga                                
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
E  a.huizinga@cnvvakmensen.nl