Cao Signify en mediation

Zonder mediation weinig zicht op een fatsoenlijke cao.

Werkgever gaat niet in op eindbod vakbonden

Het kalender jaar 2023 is bij Signify afgesloten met de wetenschap dat Signify niet in wenst te gaan op de gestelde eisen in het gezamenlijke eindbod van de vakbonden en dat een logisch gevolg hiervan betekent dat er formele ¾ vergaderingen plaats moeten gaan vinden voorafgaand aan een mogelijk actie traject.

¾ vergaderingen

De planning van deze driekwartvergaderingen was gesteld op 11 januari 2024. Voortschrijdend inzicht heeft ertoe geleid dat door de vakbonden is besloten deze driekwartvergaderingen nog even op te schorten.

Mediation

Vakbonden hebben Signify laten weten dat zij het onderhandelingsproces erg stroef en weinig constructief vinden verlopen. Immers: de nieuwe cao had al op 1 juli 2023 in werking moeten treden en we hadden nu al een start moeten maken met de cao-onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden vanaf 1 juli 2024.
Om deze redenen is aan Signify verzocht een mediationtraject te starten om te zien in hoeverre blokkades kunnen worden weggenomen. Een gezamenlijk gedragen mediator is ondertussen gevonden zodat dit traject kan worden gestart.
Dit traject is overigens voor vakbonden geen excuus om de voortgang van de cao onderhandelingen onnodig verder te vertragen! Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn worden jullie hierover verder geïnformeerd.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Signify | CNV Vakmensen 

Mede namens Richard de Kind, CNV-onderhandelingsdelegatielid,

Arjan Huizinga, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2032 / a.huizinga@cnvvakmensen.nl 

 

 

 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error