Geen leden = geen cao! Meer leden=meer invloed

Cao Metalektro

De cao Metalektro (ook bekend als de cao Grootmetaal) geldt voor werknemers in zeer uiteenlopende bedrijven: machine- en motorenbouw, automotive, scheepsbouw, elektrotechnische installaties, defensie-apparatuur, vliegtuig- en ruimtevaarttechniek, lifttechniek, staalgieterijen, walserijen en onderhoudsbedrijven. Ook grote bedrijven als Scania, VDL Nedcar, Fokker, Thales en DAF vallen onder deze cao. In de cao Metalektro 2022 staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Het infobulletin Najaar 2023

Klik hier

Belangrijkste punten

  • Loonsverhoging van 3,5% per 1 januari 2024

  • De bedragen van de minimum verhoging bij voltijd arbeid en van de minimum vakantietoeslag bij voltijd arbeid zullen op de gebruikelijke manier worden berekend. Het feitelijke uurloon bedraagt daarmee per januari 2024 minimaal € 14 (op voltijdsbasis).

Update pensioenoverleg Metalektro

Op woensdag 6 september hebben gezamenlijke vakbonden en FME-werkgevers een constructief overleg gehad over de verschillende onderwerpen die op de agenda staan vanwege de nieuwe pensioenwet. Het is de bedoeling dat het overleg op dinsdag 12 september zal worden voortgezet waarna er kan worden gestart met de uitwerking van een concept-transitieplan in een technische werkgroep. Wordt vervolgd dus!

Meer informatie over de nieuwe pensioenregeling

Ontwikkelvoucher van €1500 voor een cursus of opleiding aanvragen?

De loopbaancoach helpt je graag bij je aanvraag van de ontwikkelvoucher.

Ga naar LoopbaanCentraalTechniek

Extra hulpmiddelen voor de cao Metalektro

Regeling Vervroegd Uittreden

Eerder stoppen met werken met de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Hoe doe je een beroep op deze regeling en hoe vraag je een uitkering aan?

Scholingsvouchers, gratis loopbaancoaching & online workshops

Elke dag met plezier naar je werk en gezond weer naar huis. Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar, toch? Dan helpt het in beweging te blijven. Ook in je loopbaan!

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Arthur Bot
Onderhandelaar

Vragen of opmerkingen over de cao?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte