Zonder leden geen cao!

De inflatie is ongekend hoog. Wat dus nu nodig is: een stevige loonsverhoging in je cao. Veel leden betekent een goede cao. CNV Vakmensen regelt dat graag voor én met jou.

Veel leden betekent een goede cao

Een goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en kunnen we meer druk uitoefenen op de werkgever. Wil jij een loonsverhoging die in verhouding staat met de stijgende prijzen?

Waar wij ons hard voor maken

Nu het leven voor iedereen flink duurder is geworden zijn de afspraken in jouw cao belangrijker dan ooit. Wij maken ons samen met jou hard voor de volgende standpunten:

 • Lonen moeten flink omhoog
 • Reiskostenvergoeding in alle cao’s
 • Thuiswerkvergoeding
 • Liever vaste bedragen dan procenten
 • Ik ben lid geworden omdat ik denk dat de vakbond wat voor mij kan betekenen in mijn verdere ontwikkeling als werknemer. Ik volg de cao-onderhandelingen, vind vooral welzijn heel belangrijk. Met de 34-urige werkweek die de vakbond in onze organisatie voor elkaar heeft gekregen, ben ik echt heel blij. Vind het fijn dat ik daardoor meer tijd heb voor andere dingen.

  Pepijn (26) datascientist bij een grote verzekeraar

  Stijgende inflatie, dalende koopkracht

  De stijging in gas, brandstof en boodschappen is inmiddels hét onderwerp van gesprek. Onder meer vanwege het herstel van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne stijgt de inflatie en worden er meer alledaagse producten steeds duurder.

  Wat is inflatie?

  Bij inflatie stijgen de prijzen van producten en diensten. Dat betekent dat je vandaag met 1 euro minder koopt dan gister. Een kleine inflatie is normaal en goed voor de economie. Een inflatie van 2% is de ideale situatie volgens de Europese Centrale Bank. Het CBS meet iedere maand hoeveel de prijzen zijn gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In augustus 2022 is de inflatie 12%. Dat betekent een hoge inflatie waarbij de prijzen +12% zijn gestegen ten opzichte van 2021.

  Gevolg: het leven wordt duurder

  De inflatie van 12% is de hoogst gemeten inflatie sinds 60 jaar. Omdat de lonen niet evenredig zijn meegestegen houden nu veel huishoudens bijna geen geld meer over. Niet alleen lage inkomens, maar ook de middeninkomens voelen dit in de portemonnee. Het CPB verwacht dat volgend jaar 7,6% van de Nederlanders met armoede te maken krijgt. Het wordt steeds moeilijker om de vaste lasten te betalen en de spaarpot raakt op. Nu het alledaagse leven flink duurder is geworden is het nóg belangrijker dat er de komende periode goede cao's worden afgesloten.

  Zonder leden geen cao | CNV Vakmensen

  Zonder leden geen cao

  Wij vinden dat de prijsstijgingen gecompenseerd moeten worden. Zeker aan de kant van de werknemers. Denk aan loonsverhoging of een goede thuiswerkregeling. Wil jij een loonsverhoging die in verhouding staat met de stijgende prijzen?

  Word lid van CNV Vakmensen

  Tijdelijk betaal je in totaal € 20,23 voor zes maanden. Zo gaan we 2023 samen sterker in.

  • Deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe leden
  • Aanbieding geldt tot 1 januari 2023

  Veelgestelde vragen over inflatie

  Veelgestelde vragen over contributie

  Sluit je aan bij CNV Vakmensen

  Tijdelijk betaal je voor de eerste 6 maanden € 20,23 voor je lidmaatschap. Ben je zelf lid en breng je een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon van 20 euro.

  • Hogere inflatie eist meer loon!
  • Hoe meer leden, hoe meer we bereiken
  • Medewerkers moeten gecompenseerd worden
  • Invloed op je arbeidsvoorwaarden