Uitnodiging actievergaderingen KLK Kolb

Vorige week hebben we de directie geïnformeerd over de uitslag van de stemming over het eindbod. We hebben ook aangegeven dat het zogenaamde ‘collectief falen’ bij de werknemers in het verkeerde keelgat is geschoten.

Ons signaal wordt door de directie helaas niet opgepakt. Een beter bod om tot een cao te komen is er niet. Een plan van aanpak om de sfeer en de verhoudingen binnen de fabriek te normaliseren komt er ook niet. Wij hadden hier graag een protocolafspraak van willen maken zodat de doelstelling en de concrete vervolgstappen voor iedereen duidelijk zijn.

Bijeenkomst met directie

De directie wil jullie in een bijeenkomst bijpraten over de uitspraken die zouden zijn gedaan en mogelijke misverstanden wegnemen. Wij vinden het zeer kwalijk dat hiermee twijfel wordt gezaaid of bepaalde uitspraken wel of niet zijn gedaan. Suggestie wordt gewekt dat jullie door de vakbonden verkeerd worden geïnformeerd. Dit hoort zo niet. Gezien de situatie hebben we besloten om de zogenaamde ¾ vergaderingen te houden. Dat zijn actievergaderingen waarbij gestemd wordt over acties, waaronder werkstaking. Als 75% van de aanwezige leden op de ledenvergadering voor actie stemt zullen we een actiecomité gaan vormen en mogelijke acties richting de werkgever bespreken. Kort daarna zal dan een ultimatum aan de werkgever worden uitgebracht. Je ontvangt daarom deze uitnodiging zowel per post als per e-mail.

Actievergaderingen op 19 en 21 april

2 vergaderingen op woensdag 19 april
om 13.45 uur en
om 15.15 uur.

2 vergaderingen op vrijdag 21 april
om 13.45 uur en
15.15 uur.

Locatie: wij hebben een verzoek ingediend bij HR of we gebruik mogen maken van de bedrijfskantine. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen we een andere locatie gaan regelen. Vooralsnog houden we de bedrijfskantine aan als locatie voor de vergaderingen.

Stemmen door aanwezigen tijdens vergaderingen

Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk vakbondsleden op de ledenvergadering aanwezig zijn. Voor de actievergadering tellen alleen de stemmen van de aanwezige leden. Stemmen via een machtiging is nu niet mogelijk. 

Vragen?

Heb je nog vragen, laat mij dit dan weten. Volg het cao-traject ook op Cao KLK Kolb Specialties | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV en FNV, 
Rick Pellis, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2994 / r.pellis@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error