Stakingsoproep KLK Kolb Specialties

Helaas heeft de staking van afgelopen weekend nog niet tot resultaat geleid. Vakbonden hebben samen met het actiecomité besloten opnieuw een staking aan te kondigen, dit maal voor 2 weken. Bij deze roepen we iedereen op om vanaf zaterdag 13 mei 07.00 uur tot zaterdag 27 mei 07.00 uur het werk neer te leggen. Lees alle informatie hieronder goed door.

Dit betekent dat er vanaf zaterdag 13 mei 07.00 uur geen nieuwe processen meer worden opgestart. Lopende processen dienen wel afgerond te worden in verband met de veiligheid.

Minimale bezetting
Zoals iedereen weet, moet er tijdens de actie wel een minimale bezetting zijn in verband met veiligheid (calamiteiten te voorkomen of te handelen bij calamiteiten). Belangrijk voor de mensen die deze rol op zich nemen, is dat zij niet verplicht zijn om hun normale werkzaamheden te verrichten. Wij roepen deze mensen op om wel op het bedrijfsterrein aanwezig te zijn, maar geen productie werkzaamheden te verrichten. Alleen werkzaamheden die vanuit veiligheid noodzakelijk zijn, dienen uitgevoerd te worden. KLK Kolb heeft aan ons bevestigd dat deze medewerkers zoals gebruikelijk doorbetaald zullen worden.

Registratie stakers
Op onderstaande data zullen wij op de parkeerplaats van KLK Kolb aanwezig zijn om iedereen in te schrijven als staker. In het weekend zullen wij niet aanwezig zijn, degenen die wel gestaakt hebben kunnen zich op maandag registreren.

Als het goed is heeft iedereen wederom een geel stakingsformulier ontvangen per post, deze dien je mee te nemen en bij ons in te leveren. Mocht je deze niet hebben ontvangen, dan hebben wij extra formulieren bij ons. Het formulier wordt voor een hele week gebruikt, voor de tweede stakingsweek zal iedereen een nieuw formulier ontvangen per post.

Je hoeft het gele formulier alleen de eerste dag in te leveren dat je staakt, de overige dagen meld je je bij ons en vullen wij op jouw formulier in dat je gestaakt hebt. Aan het eind van de week brengen we de formulieren naar ons kantoor zodat de vergoedingen uitgekeerd worden.

De tijdstippen waarop je je in kunt schrijven als staker zijn als volgt:
Maandag 15 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Dinsdag 16 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Woensdag 17 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei kan iedereen thuisblijven wegens hemelvaartweekend. Registratie van de stakingsdagen kan op woensdag 17 mei of maandag 22 mei.

Maandag 22 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Dinsdag 23 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Woensdag 24 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Donderdag 25 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur

Vrijdag 26 mei
Van 08.00 tot 10.00 uur


Praktische zaken
Het is belangrijk dat de acties veilig verlopen, zonder schade aan goederen en materieel.

-Beëindig je werkzaamheden op een goede manier en zonder dat dit gevaar oplevert.
-Laat aan je leidinggevende weten dat je gaat staken.
-Klok uit als je gaat staken, en klok na de actie weer in, als je dan weer gaat werken.
-Behandel collega’s die niet gaan staken met respect.
-Let op het verkeer. Alle toegangswegen van en naar het bedrijf moeten open blijven.

Bij vragen kun je contact opnemen met mij of een van de kaderleden.

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV en FNV,

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error