Werkgever licht zijn voorstellen toe, onderhandeling cao Kolb begonnen

Vorige week hebben jullie een bericht ontvangen over de eerste cao-onderhandelingen. We hebben we de directie toen opgeroepen om de voorstellen verder te concretiseren en dat hebben ze gisteren mondeling gedaan. In de bijlage kun je de schriftelijke reactie van de werkgever teruglezen.

Afbouwploegentoeslag en werken tussen kerst en oud & nieuw
De twee grootste pijnpunten in de voorstellen van de werkgever zijn wat ons betreft de afbouw van de ploegentoeslag en doorwerken tussen kerst en oud en nieuw. Medewerkers van 60 jaar die in een ander ploegenrooster gaan werken of dagdienst gaan hun toeslag ook verliezen in tegenstelling tot de huidige afspraken hierover dat deze rechten behouden blijven.

Ander punt wat ook tijdens de ledenraadplegingen naar voren kwam is het doorwerken tussen kerst en oud & nieuw. De directie doet nu een voorstel dat in hun ogen meer aansluit bij de behoefte van meer flexibiliteit bij de medewerkers waarvoor ze de dan opgebouwde tijd door de 10 minuten voor aanvang van de dienst kunnen benutten. Wat ons betreft is het voorstel onhaalbaar en onbespreekbaar om op deze wijze uit te rollen.

Loonvoorstel werkgever
Daarnaast heeft de werkgever een loonvoorstel gedaan op basis van een nominaal bedrag van € 25,-- en 2% per 1 april jongstleden. De directie geeft aan dat dit een serieus voorstel is dat gezien moet worden in het licht van de huidige situatie bij KLK Kolb. Dit voorstel ligt nog een heel stuk af van onze inzet als vakbonden. CNV heeft het nominale bedrag als inzet voor de loonsverhoging losgelaten en de stap gezet naar het percentage van 4,3% en 100 euro als nominaal bedrag op iedere trede waardoor het nu aansluit bij de inzet van FNV.

Vervolg
De gezamenlijke inzet vanuit de vakbonden is inflatiecompensatie en koopkrachtverbetering als uitkomst van de cao. Volgende week dinsdag 9 april staat de laatste cao-onderhandeling gepland en de vraag is of we er dan uit gaan komen met het voorstel zoals dat nu door de directie is gedaan.

Vragen/opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen laat het dan weten, je kunt het hele cao proces volgen op de cao pagina van KLK Kolb

Maak je collega lid!
Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV

Mede namens Mark Boers en Marjon Franke (CNV onderhandelingsdelegatieleden)

Hank Oomkes
Bestuurder CNV

M 06 5160 2057
E  h.oomkes@cnv.nl

Downloads