Meerderheid CNV leden stemt in met nieuwe cao Kemira

Tijdens de ledenraadplegingen op 28 februari en 2 maart hebben jullie kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Kemira. De meerderheid van de CNV leden heeft ingestemd, net als de meerderheid van de leden van FNV en De Unie. Dit betekent dat er een nieuwe cao Kemira vanaf 1 januari 2023 is.

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Per afgelopen 1 januari worden jullie lonen verhoogd met 7%.

Wat betreft de seniorendagen is het volgende afgesproken:
Werknemers geboren in 1961 of eerder:
Voor hen geldt de overgangsregeling. Dit is de coulanceregeling die al eerder werd toegepast door Kemira. Het aantal 85% en 100% dagen bij 64 jaar geldt tot aan de AOW leeftijd.

Werknemers geboren in 1962 tot en met 1978:
Voor hen geldt een keuzemogelijkheid. De keuzes zijn eerder meegestuurd met het onderhandelingsresultaat. Bovendien kan bij een ingrijpende levensgebeurtenis de eerder gemaakte keuze herzien worden.

Werknemers geboren in 1979 of later en werknemers die vanaf 1 januari 2023 in dienst zijn gekomen bij Kemira:
Voor hen geldt de nieuwe standaard verdeling wat een herverdeling is met 26 extra 85% dagen en 4 extra 100% dagen. Zij hebben dus geen keuze.

In 2023 zullen een aantal overleggen ingepland worden naar aanleiding van het nieuwe pensioenstelsel. Ook jullie pensioenregeling zal aangepast moeten worden en daarover zullen de vakbonden en Kemira in gesprek gaan.

In het najaar zal het volgende cao traject van start gaan en zullen we jullie opnieuw om input vragen. Als jullie in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben, laat het mij dan vooral weten. 

Cao Kemira | CNV Vakmensen

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error