Even voorstellen, input cao onderhandelingen Kemira en; wie wil er mee?

Op dit moment zien we dat er veel gaande is binnen Kemira. Het vertrek van Luc, de medewerkersbijeenkomsten over de seniorenregeling en wat al niet meer. Over niet al te lange tijd starten we ook weer met de onderhandelingen voor een nieuwe CAO. We willen graag weten wat jullie ideeën daarover zijn. Ook stel ik mezelf graag nog even voor én we zijn op zoek naar enthousiaste leden die bijvoorbeeld mee willen naar de cao tafel.

Even voorstellen
Graag stel ik mijzelf even voor. Ik ben Micky van Loon, sinds begin dit jaar bestuurder in de Regio Ridderkerk/ Rotterdam. Hiervoor heb ik kort als juridisch adviseur gewerkt, maar voornamelijk 14 jaar binnen de Nederlandse Spoorwegen. Ik werkte als dienstindeler, HR adviseur, Adviseur Arbeidsverhoudingen (met de OR) en ook als beleidsadviseur Arbeids-voorwaarden. In de laatstgenoemde rol heb ik ook aan de cao tafel gezeten als secretaris. Ik ken daardoor het overleg, maar nu zit ik dan aan de goede kant van de tafel.

Wat vind jij van de conceptvoorstellen?
De cao loopt tot 1 januari 2023. Bijgaand vind je een concept voorstellenbrief die wij hebben opgesteld.

  • De inflatie stijgt de pan uit, we merken het allemaal. Deze pijn wordt nu vooral gevoeld aan de onderkant van het loongebouw, door mensen met de lagere inkomens. Daarom stellen wij voor de loonsverhoging te splitsen in een percentage en een vast bedrag. De lagere loonschalen profiteren daar in verhouding het meeste van. Wij denken hiermee een goed alternatief te hebben voor de APC.
  • Mocht er op 1 januari 2023 blijken dat er nog koopkrachtverlies is, dit te compenseren.
  • Op dit moment worden er medewerkersbijeenkomsten gehouden over de seniorenregeling in Bijlage III. We hebben hier al eerder een bericht over gestuurd. Graag ontvangen we jullie reactie wat onze inzet dient te zijn in de cao onderhandelingen.

De conceptvoorstellenbrief is als bijlage toegevoegd. We horen graag wat jullie ervan vinden. De input kan je voor 17 oktober toesturen. Opmerkingen over de voorstellenbrief kun je ook op de website plaatsen. Natuurlijk kan je de opmerkingen tevens sturen naar m.vanloon@cnvvakmensen.nl Mochten jullie zelf nog andere suggesties hebben, horen we dat ook graag!

Altijd al zelf aan de cao tafel willen zitten?
We zijn op zoek leden die contactpersoon voor ons wil zijn bij Kemira. Heel graag willen we meer in contact blijven met onze leden om ook van jullie te horen wat er speelt binnen Kemira en waarvan jij vindt dat de bonden zich voor moeten inzetten. Zou jij ons kunnen voorzien van relevante informatie? Wil jij mee met de onderhandelingen? Graag, het helpt ons enorm. Het kost je in ieder geval geen vrije dagen, of je werkgever maakt je vrij of je krijgt er vakbondsverlof voor. Wil je meer weten, neem vooral contact met ons op.

Ken je collega’s die nog geen lid zijn en die een stem hebben die gehoord móet worden? Ga dan naar de website, maak je collega lid en ontvang zelf ook een leuk extraatje! Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?


Vragen? Neem gerust contact op!

Met vriendelijke groeten,
Micky van Loon, bestuurder CNV Vakmensen
(m.vanloon@cnvvakmensen.nl of 0628866596)

Downloads