Derde overleg met Kemira: Geen vooruitgang

Afgelopen maandagavond hebben de vakbonden het derde overleg gevoerd met Kemira over de cao. De gesprekken verliepen in een open sfeer, maar met een slakkengang. Bij dezen informeren we jullie graag over dit overleg en het verdere proces.

De tweede bijeenkomst zijn we uiteengegaan met de afspraak dat Kemira opties omtrent de seniorendagen zou uitwerken en is er discussies geweest over de loonparagraaf. Jullie werkgever is hierop teruggekomen en heeft een voorstel gedaan. Over dit voorstel hebben de vakbonden zich gebogen en kwamen tot de conclusie dat het onvoldoende basis is voor een resultaat. De leden hebben namelijk duidelijk de wens uitgesproken dat als de huidige coulanceregeling niet meer toegepast wordt door Kemira, dat er dan meer regie over de herverdeling van de seniorendagen moet komen voor de medewerkers. Dit betekent zelf bepalen hoeveel seniorendagen per jaar beschikbaar zijn. Omdat Kemira de operationele bedrijfsvoering bij zelfregie een probleem vindt, hebben we met elkaar verschillende opties verkend.
Er is begrip voor wederzijdse standpunten, dus het is nu zoeken naar de brug om elkaar te vinden, ook op loongebied. Deze hebben we maandagavond helaas nog niet gevonden, begin januari zullen de partijen opnieuw om tafel gaan.

Maak je collega lid!
Ken je collega’s die nog geen lid zijn? Ga dan naar de website, maak je collega lid en ontvang zelf ook een leuk extraatje! Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?
Mochten er vragen zijn, weet ons te vinden. Micky zal de komende maanden afwezig zijn in verband met zwangerschapsverlof, Diana is bereikbaar op het onderstaande mailadres.

Voor nu wensen we jullie alvast een goed jaar uiteinde toe, met de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Ook dan zullen we ons weer met man en macht inzetten voor een goede cao Kemira!


Namens de onderhandelingsdelegatie vanuit de vakbonden,
Diana Kraan & Micky van Loon, CNV Vakmensen d.kraan@cnvvakmensen.nl