Kom naar de ledenvergadering en stem over onderhandelingsresultaat cao Kemira

Zowel de CNV als FNV leden hebben tegen het eindbod van Kemira gestemd. Naar aanleiding van deze uitslag heeft jullie directie de vakbonden uitgenodigd aan de onderhandelingstafel en dit heeft geresulteerd in een onderhandelingsresultaat dat wij ter stemming aan jullie voorleggen tijdens een van de ledenvergaderingen op 28 februari en 2 maart, beide om 14.00 uur.

De vakbonden en Kemira zijn een onderhandelingsresultaat overeengekomen, die in de bijlage is toegevoegd. Jullie werkgever heeft goed geluisterd naar de redenen waarom het eindbod massaal is afgewezen en heeft een nieuw voorstel gedaan voor de loonsverhoging en voor de afspraak over de seniorendagen. Kemira heeft een dusdanige stap hierin gezet dat het eerdere eindbod is omgezet in een onderhandelingsresultaat. 

Wat zijn de verschillen tussen het eindbod en het onderhandelingsresultaat?

Loon
  • Het was 6%
  • Het is nu 7%.

Seniorendagen
Overgangsmaatregel
  • Dit gold voor werknemers geboren in 1960 of eerder.
  • Het is nu aangepast naar 1961 en eerder.
Keuzemogelijkheid
  • Dit gold voor werknemers geboren tussen 1960 en 1973. Voor werknemers geboren in of na 1974 geldt de nieuwe standaard (herverdeling oude regeling met 30 dagen extra).
  • Dit is nu aangepast naar werknemers geboren tussen 1961 en 1978. Dus voor werknemers geboren in of na 1979 geldt de nieuwe standaard.
Andere keuze bij ingrijpende gebeurtenis
  • Dit was in het eindbod niet opgenomen
  • Nu is afgesproken dat als een werknemer een life changing event meemaakt waardoor hij/zij wil terugkomen op de eerder gemaakte keuze, dit mogelijk is. Als er een verschil van inzicht is wat verstaan wordt onder een ingrijpende gebeurtenis, kan een beroep gedaan worden op de geschillencommissie.

De overige punten in het eindbod blijven ook gelden in het onderhandelingsresultaat. Stemmen kan tijdens de ledenvergaderingen. Kun je er onverhoopt niet bij zijn, dan kun je een ander lid machtigen om namens jou jouw stem uit te brengen.

De ledenvergaderingen worden gehouden op:
Dinsdag 28 februari om 14.00 uur, locatie Aquarium Botlek
Donderdag 2 maart om 14.00 uur, locatie Aquarium Botlek

Laat ook dit keer jouw stem gelden en kom naar een van de ledenvergaderingen. Heb je een collega die nog geen lid is en wel wil stemmen? Ga dan naar onze website en maak jouw collega lid: Member Get Member - Bestaande leden november 2022 - cnv-ledenwerven.nl

Bekijk onze cao pagina voor het cao proces en vorige nieuwsbrieven: Cao Kemira | CNV Vakmensen

Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error