Cao Kemira

Looptijd: -

Kemira biedt watermanagement aan water-intensieve industrieën om de efficiëntie op het gebied van energie, water en grondstoffen te vergroten. In de cao Kemira staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken binnen deze specifieke sector. De cao is van toepassing als je werkt bij Kemira Water Solutions, Kemira ChemSolutions, Kemira Chemicals of Kemira Shared Service Center in Tiel of Rotterdam (Botlek of Europoort).

Belangrijkste punten

 • Per afgelopen 1 januari lonen verhoogd met 7%.

 • Seniorendagen:

  Werknemers geboren in 1961 of eerder:

  Voor hen geldt de overgangsregeling. Dit is de coulanceregeling die al eerder werd toegepast door Kemira. Het aantal 85% en 100% dagen bij 64 jaar geldt tot aan de AOW leeftijd.

  Werknemers geboren in 1962 tot en met 1978:

  Voor hen geldt een keuzemogelijkheid. De keuzes zijn eerder meegestuurd met het onderhandelingsresultaat. Bovendien kan bij een ingrijpende levensgebeurtenis de eerder gemaakte keuze herzien worden.

  Werknemers geboren in 1979 of later en werknemers die vanaf 1 januari 2023 in dienst zijn gekomen bij Kemira:

  Voor hen geldt de nieuwe standaard verdeling wat een herverdeling is met 26 extra 85% dagen en 4 extra 100% dagen. Zij hebben dus geen keuze.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Micky van Loon
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte