Nieuwsbrief Hexion: word lid!

Vorige week ben ik bij jullie op de koffie geweest en heb ik gesproken met een paar collega’s. Leden, help ons je collega ook lid te maken. Samen staan we sterker!

Meebeslissen over je salaris of vakantiedagen?

Wanneer je bij Hexion werkt, heb je een contract. Het kan zijn dat in dat contract verwezen wordt naar de cao. In een cao staan afspraken over je salaris, vakantiedagen, overwerk maar ook over de opkomstdagen. De vakbonden sluiten een cao af. Dit kunnen we alleen doen met jullie input, jullie werken immers bij Hexion! Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk collega’s lid zijn van een vakbond. Met meer leden hebben we een grotere invloed!

Zo hebben we de vorige keer afgesproken dat:
  • Je een loonsverhoging van 5% op kreeg 1 april 2022 èn een loonsverhoging van 4% op 1 april 2023;
  • Je een éénmalige uitkering van €3000,-- bruto ontving op 1 april 2023;
  • En dat de overwerkvergoeding voor een extra opkomst werd verhoogd van 1,45% naar 2% van het maximum van schaal 7 (nominaal bedrag)

Dit hebben we kunnen realiseren doordat medewerkers opstonden en hun stem gaven!

Maar wat kost dat mij?

Je betaalt de eerste 6 maanden maar € 4 per maand!
Daarna kost het variërend van € 2 tot € 20,50 per maand, afhankelijk van levensfase en inkomen. Vind hier meer informatie over het contributietarief.

Interessant, maar wat krijg ik daar allemaal voor?

CNV Vakmensen kan je helpen:

  • Bij je belastingaangifte;
  • Bij controle van je loonstrook;
  • Bij rechtshulp voor werk en inkomen;
  • Bij gezinsrechtshulp voor privé-kwesties;
  • En krijg je kortingen op verzekeringen.

Ga zo maar door! De bond bied meer. Maar het belangrijkste is dat wij met jou die cao afsluiten. Dus: wil jij die verantwoordelijkheid nemen en heb jij ideeën over de vakantiedagen, of juist over de afspraken voor overwerk of opkomstdagen? Word lid! Ben je zelf lid en maak je een collega, je oom, buurman of beste vriend ook lid? Dan krijg jij zelfs nog een cadeaubon van €20!

Ik val niet onder de cao, wat dan?

We horen geluiden dat een aantal werknemers/ functiegroepen ook onder de cao willen vallen en we willen hier graag meer over weten. Herken je dit voor jezelf? Stuur mij (of Stanley of Marc) dan een mail met je naam en telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Dit is namelijk mogelijk, maar dan moeten we samen optrekken!

Cao nieuws blijven volgen?

Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?

Vragen?

Bel/ mail of stuur een appje. Je kan ook altijd contact opnemen met Stanley Davies en Marc Thienpondt.

Met vriendelijke groeten,
Micky van Loon, bestuurder CNV Vakmensen
(m.vanloon@cnvvakmensen.nl of 0628866596)

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error