Reminder Hexion: breng je stem uit voor 30 november!

Vorige week hebben we jullie gevraagd je stem te geven op het eindbod vanuit Hexion. Bij deze de oproep om alsnog je stem uit te brengen, mocht je dit niet al hebben gedaan. Dit kan nog tot 30 november!

Wat hield het eindbod ookalweer in?
Hexion wil graag een langere looptijd vanwege de stabiliteit en marktconformiteit die dat zou bieden. Naast afspraken over verrekening van je contributie en de werkgeversbijdrage, ligt het volgende ter stemming aan je voor:  

  • looptijd 2 jaar, ingaande 1 april 2022 tot en met 31 maart 2024;
  • loonsverhoging van 5% op 1 april 2022 en een loonsverhoging van 4% op 1 april 2023;
  • een éénmalige uitkering van €3000,-- bruto per 1 april 2023;
  • 2 van de 6 opkomstdagen mogen flexibel worden ingezet in blokken van 2 uur;
  • de directie maakt afspraken met de OR over verhoging van de kilometervergoeding per januari 2023 naar het nieuwe fiscale maximum van 21 cent per kilometer;
  • De promotie verhoging in de schalen 15-9 gaat met stappen van 5% i.p.v. 3,5%;
  • de overwerkvergoeding voor een extra opkomst wordt verhoogd van 1,45% naar 2% van het maximum van schaal 7 (nominaal bedrag)

De tekst van het volledige eindbod lees je in de bijlage.

Breng je stem uit voor 30 november a.s.
Zoals altijd is het laatste woord aan onze leden. Jullie bepalen of het totale pakket in het eindbod genoeg is om ja tegen te zeggen of niet. Laat ons weten wat jij vindt en breng je stem uit. Doe dit uiterlijk voor 30 november 17.00 uur. Onthoud dat een stem tegen ook betekent dat er collectieve actie nodig is om een beter bod af te dwingen. Het gaat om een eindbod.

Online je cao-traject volgen
Op de cao-pagina kun jij altijd reageren, je vragen stellen en het laatste nieuws lezen over jouw cao. Ga hier direct naar de cao-pagina 
Heb jij een collega die wel wil stemmen, maar nog geen lid is? Maak hem/haar dan lid en ga dan naar www.cnv-ledenwerven.nl/ en ontvang zelf een cadeaubon van €20,-. Tijdelijk betaald een nieuw lid in totaal € 20,23 voor zes maanden.


Vragen? Stel ze gerust. Mail naar: m.vanloon@cnvvakmensen.nl 
Voor vragen kun je je ook wenden tot één van onze kaderleden: Tjeerd Zoetemeijer, FNV Procesindustrie en Stanley Davies, CNV Vakmensen.

Met vriendelijke groeten,
Micky van Loon
Namens de onderhandelingsdelegaties van FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen

Downloads