CNV tekent cao met Hexion

De FNV heeft ons laten weten dat er bij hun leden onvoldoende actiebereidheid was om verbeteringen in voor een nieuwe cao af te dwingen. Dat betekent ook dat wij zullen overgaan tot het tekenen van de nieuwe cao.

Tekenen cao in afwachting van proces FNV 
Zoals wij jullie al eerder hebben aangegeven zouden wij FNV de ruimte geven om met hun leden in contact te gaan omdat FNV niet ingestemd had met het eindbod voor de cao. In afwachting daarvan zouden wij nog even wachten met het tekenen van de cao.
Dit hebben wij Hexion ook medegedeeld.

FNV tekent niet
FNV heeft aangegeven geen verdere acties te willen ondernemen voor een nieuwe cao. Zij zullen de cao ook niet tekenen. Omdat onze leden wel ingestemd hebben met het eindbod betekent dat, dat wij er wel toe zullen overgaan de cao te tekenen.
In de praktijk zal het geen verschil maken. De cao zal ook van toepassing zijn op de leden van FNV. Weliswaar kunnen zij aangeven dat ze niet gebonden zijn door de cao, maar dan zou Hexion kunnen aangeven dat zij niet in aanmerking komen voor de loonsverhoging. Kans dat dat gebeurt is heel klein.

Volgende cao's 
Bij volgende onderhandelingen zal FNV ook weer gewoon onderhandelingspartij zijn. Dat betekent dat we in de toekomst gewoon gezamenlijk weer cao onderhandelingen zullen voeren. Alhoewel wij ook liever hadden gehad dat er een cao zou zijn met beide partijen, kan het incidenteel eens een keer zo lopen.

Bij deze wil ik jullie hartelijk danken voor jullie betrokkenheid bij deze cao. Ook de kaderleden hartelijk dank voor hun inbreng. Tot slot wens ik iedereen fijne feestdagen toe en een gelukkig en voorspoedig 2023. 

Evert Jan van de Mheen
Vakgroepbestuurder CNV Vakmensen