Nieuwsbrief cao Forbo Flooring

De cao onderhandelingen liggen stil. Zoals jullie weten hebben vakbonden het overleg opgeschort om met alle werknemers te kunnen praten. Bij Forbo Flooring deden we dat op maandag 22 november. De bijeenkomsten werden dusdanig goed bezocht, dat twee van de vijf groepen niet in de EXPO mochten vergaderen, maar dat op straat moesten doen.

Via de mail hebben we al met jullie gedeeld dat ons doel was om grenzen te stellen en wensen te herbevestigen en dat dit doel ook bereikt is tijdens de bijeenkomsten. Om jullie nog even in herinnering te brengen, dit waren de conclusies van die dag:

Het loonbod van de werkgever zal echt de looneis van de bonden moeten benaderen, want die eis zetten jullie desnoods kracht bij.

  • Waar jullie het ook over eens waren is dat er géén arbeidsvoorwaarden met de OR worden afgesproken. Arbeidsvoorwaarden, ook zaken als reiskostenvergoeding en thuiswerkregelingen, horen thuis in de cao en willen jullie ook graag opgenomen zien.
  • Sterfhuisregelingen (huidige werknemers houden wat ze hebben, nieuwe werknemers krijgen mindere regeling of zelfs geen regeling) kennen jullie nog uit het verleden en dat is eigenlijk niet zo best bevallen. Daarom liever gelijke rechten voor iedereen en geen nieuwe sterfhuisjes. De bestaande sterfhuisconstructies draaien we uiteraard niet meer terug, maar we mogen er geen nieuwe bijmaken.
  • Loon bij ziekte wordt niet verslechterd, dat is onbespreekbaar vinden jullie.

DIRECTIE REAGEERT NIET
We beloofden om contact op te nemen met Forbo om tot een nieuwe onderhandelingsdatum te komen en dat hebben we ook gedaan. Er is een week geleden namens de gezamenlijke vakbonden een mail aan de werkgever verzonden met twee mogelijke onderhandelingsdata: 14 december en 20 december, samen met een korte schets van de uitkomsten van de gesprekken met werknemers. In de bijlage tref je deze brief aan. Tot op heden heeft Forbo hier helaas nog niet op gereageerd en liggen de onderhandelingen daarom stil.

MEER LOON IS NOODZAAK
Vakbonden hopen nog dit jaar de cao onderhandelingen te kunnen voortzetten, te meer daar de inflatie oploopt en jullie dat direct merken in je portemonnee. Jullie hebben al aangegeven juist om die reden prioriteit aan loonafspraken te geven. We roepen de directie op om terug aan tafel te komen met een passend mandaat, zodat we nog dit jaar een cao kunnen afsluiten.

Jij bent al vakbondslid, daarom ontvang je deze brief. Dat geldt nog niet voor al je collega’s. Spreek ze daar vooral op aan, want een goede cao is voor iedereen. DUS SAMEN STERK, toch?

Lid worden van een vakbond bij Forbo is eenvoudig, geef je collega gewoon deze links door:

www.fnv.nl/lidworden  of   www.cnvvakmensen.nl/word-lid/persoonlijk/

Hartelijke groet,

FNV  Wim de Bie                                      CNV     Pieter Alberts

         Ronald Besse                                               Hank Oomkes

         Yolanda Reus                   

Bijlage: de brief aan de directie

Voor vragen of opmerkingen kun je via de onderstaande gegevens contact met me opnemen,
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
M: 06-5160 2057

Downloads