Voortgang cao Enitor Primo 2023 en de benchmark van de lonen

Zoals jullie weten is de cao ‘21-‘23 afgerond. We hadden nog een vraag richting directie open staan omtrent de vergelijking van jullie lonen ten opzichte van andere noordelijke chemische bedrijven, de zogenaamd ‘benchmark voor de lonen’.

Benchmark voor de lonen

Het spreekt voor zich dat geen werkgever voorop wil lopen met de lonen, maar net zo vanzelfsprekend vinden wij het dat jullie niet achter komen te liggen bij andere bedrijven.

De ‘benchmark’ is inmiddels wel uitgevoerd door AWVN in opdracht van de directie, maar nog steeds niet aan ons verstrekt.
Men schermt ermee dat er nog steeds geen HR medewerker is bij Enitor Primo. De vraag is of dit ons te verwijten is, of dat dit geheel aan werkgeverszijde ligt. Wij vinden dat jullie niet daarvan de dupe hoeven te worden.
Dat ontslaat de werkgever ook niet van de taak gewoon met ons te communiceren wat eruit dit onderzoek is gekomen, HR medewerker of niet. Wij kunnen zelf lezen en concluderen wat we ermee willen. We kennen de methodiek en dat is ook snel en goed uit te leggen aan jullie.

Begin volgend jaar ledenvergaderingen

Wij vinden dit erg jammer, wederom deze vertraging. We zullen daarom in het nieuwe jaar al vroeg vergaderingen gaan houden om al jullie punten rond de cao snel op te halen. We zullen niet rusten voordat ook jullie net als vele andere bedrijven in Nederland een goed akkoord hebben liggen met een loonsverhoging die ertoe doet!
Daarvoor hebben we wel jullie massale steun nodig! Maak je collega’s dus lid van de vakbond! Het is nu of nooit.
Duurzame inzetbaarheid, nog zo’n punt dat hier al jaren wordt afgehouden; het is tijd dat de werkgever kleur gaat bekennen. Dit is geen familiebedrijf meer, maar een multinational. Wij gaan er dan ook maar zo mee om vanaf komend voorjaar.

Wij wensen jullie allemaal een heel prettig kerst en een goede jaarwisseling toe! 

Tot snel en vooral gezond weerziens in het nieuwe jaar!

Mede namens Lex Makkinje van FNV,

Tristan Westra
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4845 6854
E t.westra@cnvvakmensen.nl