Onderhandelingsresultaat Cao Enitor Primo en uitnodiging ledenvergaderingen 19 april

Vorige week dinsdag hebben we na constructief overleg een onderhandelingsresultaat bereikt met Enitor Primo! Dit resultaat willen we voorleggen aan jullie tijdens de gezamenlijke ledenvergadering van CNV en FNV die plaatsvindt op woensdag 19 april in de kantine.

Onderhandelingsresultaat

  • In de bijlage zien jullie het volledige onderhandelingsresultaat. Enkele belangrijke punten uit het onderhandelingsresultaat:
  • OF €135 per maand (gemiddeld 3,55%) plus 3,5% per 1-4-2023 bij een looptijd voor 12 maanden.
  • OF €135 per maand (gemiddeld 3,55%) plus 3,5% per 1-4-2023 en 3,5% per 1-4-2024 bij een looptijd voor 18 maanden.
  • Er komt een werkgroep die als doel heeft om de 80-90-100 regeling uit te gaan werken namens de werkgever en de bonden.
  • Alleen voor de dagdienstmensen: Bevrijdingsdag is volgens de cao nu eens in de 5 jaar een feestdag waarop niet wordt gewerkt. Het idee is om 5 mei ook in de andere jaren als vrije dag aan te merken, mits 5 mei op een doordeweekse dag valt (medewerkers in dagdienst ontvangen geen vervangende vrije dag als 5 mei in het weekend valt). In die jaren (dus los van de lustrumjaren) geldt op 5 mei wel de normale minimumbezetting. Medewerkers in dagdienst die dan wel moeten werken, kunnen in dat geval op een andere dag in het jaar vervangend vrij nemen.
  • Voor de ploegendienstmensen verandert 5 mei niet, die krijgen in het lustrumjaar (eens in de 5 jaar) de geldende toeslag voor de ploegendienst.

Tijdens de ledenbijeenkomsten mag jij schriftelijk je oordeel geven over dit bod. Deze bijeenkomst vindt plaats op:    

Datum ledenvergadering: woensdag 19 april 2023
Locatie: kantine Enitor Primo
Start ledenvergadering: 13.00 uur en 14.15 uur

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:

Cao Enitor Primo | CNV Vakmensen

Graag tot 19 april!

Tristan Westra
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 4845 6854
E t.westra@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error