Onderhandelingsresultaat cao Primo en uitnodiging ledenvergaderingen 30 april 2024

Afgelopen maandag hebben we na goed overleg een onderhandelingsresultaat bereikt met Primo! Dit resultaat willen we voorleggen aan jullie tijdens de gezamenlijke ledenvergaderingen van CNV en FNV die plaatsvinden op dinsdag 30 april in de kantine.

Onderhandelingsresultaat

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat tref je bijgaand aan.

Enkele belangrijke punten uit het onderhandelingsresultaat:

  • Een loonstijging van 4% plus 130 euro bruto per maand (gemiddeld rond de 3,5%) per 1 april 2024 bij een looptijd van 12 maanden. Om het loongebouw verder in balans te brengen stelt de directie ook voor het maximum van loonschaal 7 te verhogen met 40 euro bruto per maand.
  • Het vrijdagmiddaguurtje wordt naar rato van het dienstverband omgezet naar 52 uur (“6,5 dag”) vrij opneembare uren voor de niet-ploegenmedewerkers. Wel komt hiermee de optie te vervallen tot het kopen van de adv. Beide met ingang van 01-01-2025.
  • Punt onderzoek 80-90-100, nog even goed formuleren.
  • De directie wil het 5- ploegenrooster voor extrusie met de huidige bezetting continueren.

Ledenbijeenkomst

Tijdens de ledenbijeenkomsten geven wij een toelichting en uitleg over het onderhandelingsresultaat. Natuurlijk kunnen jullie al jullie vragen stellen. Deze bijeenkomst vindt plaats op:   

Datum: dinsdag 30 april 2024
Locatie: kantine Enitor Primo
Start: 13.00 uur en 14.15 uur

De leden mogen na afloop van de ledenbijeenkomsten digitaal hun stem uitbrengen. De leden van CNV krijgen na afloop van de ledenvergaderingen een nieuwsbrief om hun stem uit te brengen. Ook wanneer deze per post verzonden wordt.

Stemmen kan in ieder geval tot en met dinsdag 7 mei 2024
. Na het sluiten van de stemming zullen we de uitslag bekend maken.

Graag tot 30 april!

Tristan Westra
bestuurder CNV
M 06 - 48 45 68 54
E t.westra@cnvv.nl

Downloads