Leden stemmen voor verlenging 3e WW jaar | Update cao Enitor Primo

Afgelopen week is er gestemd over het wel of niet verlengen van de PAWW-regeling, het 3e WW jaar. Uit de stemming volgt dat jullie de regeling willen verlengen.

76% van de CNV-leden stemt voor verlenging van de regeling. Ook de FNV-leden hebben besloten dat zij de regeling willen verlengen. Dit hebben wij als bonden inmiddels aangegeven bij Enitor Primo en we hebben gevraagd om de verlenging administratief te regelen. Dit moet voor april 2022 gebeuren. De verlenging zal ingaan per 1 oktober 2022 en loopt door tot oktober 2027.

In 2022 zal de bijdrage voor de regeling verlaagd worden naar 0,2% (nu 0,4%). Voor de duidelijkheid, dit betalen de werknemers. Het kost Enitor Primo dus niks. Om de premie in geld uit te drukken: verdien je in januari 2022 € 2.500,- bruto per maand, dan ga je een premie van € 5,- bruto per maand betalen voor de PAWW-regeling. Het is de verwachting dat SPAWW, de uitvoerder van de regeling, in de zomer van 2022 de premie voor 2023 zal vaststellen. Daar hoor je dus later iets over. Er is in elk geval al vastgesteld dat de maximale premie nooit meer dan 0,5% zal bedragen. Dat geldt voor de periode van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027.

Update cao

Op 27 januari 2022 gaan wij verder met elkaar in gesprek over de cao. Helaas duurt dat dus nog even. Het is de insteek om alles goed op te gaan lossen. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.

Ik wil iedereen bedanken voor het uitbrengen van jullie stem en jullie betrokkenheid in het afgelopen jaar. Het was een chaotisch jaar waarin een hoop is gebeurd en ik spreek de hoop uit dat 2022 rustiger en beter zal verlopen. Ik wens jullie allemaal goede kerstdagen en een mooi 2022 toe!

Heb je nog vragen, laat het mij dan gerust weten.

Tristan Westra, bestuurder CNV Vakmensen
06 4845 6854 / t.westra@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error