Nieuwsbrief - voortgang NEG

Allereerst dank voor jullie aanwezigheid op de ledenvergaderingen, het is goed om de vragen die er zijn te kunnen stellen en zorgen die er leven te kunnen delen. We hebben beloofd jullie een aantal zaken nog te mailen. 

Betaling salaris

De meest urgente vraag was natuurlijk wanneer wordt het salaris betaald. Als het goed is heeft iedereen bericht gehad dat dit uiterlijk eind deze week wordt betaald. De directeur van het UWV heeft dit ook naar ons bevestigd.

Belangrijke data

Zoals afgesproken onderstaand een overzicht met belangrijke momenten en gegevens. 

Volgende week: Voor werknemers met een opzegtermijn van 4 weken geldt dat zij hun WW aanvraag moeten doen op het moment dat ze nog geen nieuw werk hebben gevonden. Dit kan via de website van het UWV of met hulp van ons. Wil je hulp van ons, meld je dan bij mij via: a.williams@cnvvakmensen.nl

1 -3  november: dan moet je de uren invullen van oktober, kom je hier zelf niet uit? Neem dan even contact op met CNV kaderlid Maarten Spithoff of met mij. 

6,7,8 november: Voor werknemers met een opzegtermijn van 6 weken (ontslag per 13 november) geldt dat zij hun WW aanvraag moeten doen op het moment dat ze nog geen nieuw werk hebben gevonden. Hiervoor wordt door UWV een toelichting verzorgd en door het bedrijf een indeling gemaakt en geholpen met de aanvraag. Mocht je hier niet uitkomen dan zullen wij je helpen met invullen.

1 december:  Dit is het moment dat je de uren van november moet invullen, ook hiervoor geldt dat als je hulp nodig hebt je dit even moet laten weten aan Maarten of mij. 

Na 1 december: Als jullie de afrekening van het UWV hebben ontvangen is er ook duidelijk wat je nog mist aan niet uitbetaalde uren en andere openstaande zaken. Deze zullen we namens jullie indienen als claim bij de curator. Hoe je dit precies moet doen volgt nog in een later bericht van ons.

Belangrijke zaken om alvast op te vragen:

Om je alvast goed voor te bereiden op een situatie waarin je gaat solliciteren naar een nieuwe baan en ter voorbereiding op het indienen van de claim met betrekking tot niet betaalde openstaande uren raden we je aan om de volgende documenten alvast op te vragen bij personeelszaken: 

  • Certificaten en diploma’s uit je dossier, op te vragen bij personeelszaken
  • Getuigschift, op te vragen bij personeelszaken
  • Uren overzicht van alle soorten verlofuren, overuren, inhaaluren, etc.

Ondersteuning

Tijdens de vergadering zijn ook een aantal collega's van het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) langs geweest. Deze collega's helpen de mensen die zich willen gaan oriënteren op een nieuwe baan na NEG. Dit doen ze overigens in nauwe samenwerking met het UWV. Op dit moment wordt er door UWV, de curator en het RMT onder andere nagedacht over het organiseren van een banenmarkt met werkgevers uit de regio. 

We helpen je dus ok in het traject van werk naar werk. Wil je al aan de slag dan kun je je melden via: e.hilderink@jamesloopbaan.nl 

Voor degenen die ziek zijn zullen we je bijstaan met vragen over het proces. Hiervoor staat onze jurist Henk Koekkoek tot jullie beschikking. Hij is te bereiken via: h.koekkoek@cnvvakmensen.nl

Als je ziek uit dienst gaat draagt UWV faillissementen je gegevens over naar de afdeling Ziektewet. Tijdens de opzegtermijn geldt het salaris tijdens ziekte wat je ook bij EGFN kreeg. In de ziektewet krijg je 70 % van je loon. De aanmelding bij de afdeling Ziektewet gaat in principe automatisch. 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, weet ons te vinden via onderstaande gegevens.

Mede namens CNV kaderlid Maarten Spithoff

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl