Breng je stem uit over het eindbod van EGF

leeg

De afgelopen periode heeft de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen met jullie werkgever onderhandeld over een nieuwe cao. Helaas hebben deze gesprekken niet geleid tot een onderhandelingsresultaat. De verschillen tussen de partijen zijn simpelweg te groot en dat heeft geresulteerd in een eindbod.

Standpunt van de onderhandelingsdelegatie

In bijlage tref je het eindbod aan. In de vorige nieuwsbrief heb ik al even kort toegelicht waarom wij het eindbod onvoldoende vinden en dus negatief voorleggen. Jullie werkgever wil alleen afspraken maken als wij akkoord gaan met verslechteringen op het gebied van doorbetaling bij ziekte. Simpel gezegd: we halen geld weg bij de collega’s die op dit moment ziek zijn en verplaatsen dit naar de gezonde collega’s. Een afspraak waar wij onze handtekening niet onder kunnen en willen zetten. 

Stemmen: instemmen of afwijzen

Uiteindelijk gaat het er om wat jouw mening is. Als lid bepaal jij met jouw stem of het eindbod in jouw ogen voldoende is, of dat jij van mening bent dat het eindbod niet toereikend is. Tegen het eindbod stemmen betekent ook dat je bereid bent om, samen met mij en de andere leden, in actie te komen voor een beter resultaat.
Stemt de meerderheid van onze leden vóór het eindbod, dan komt er een nieuwe cao tot stand op basis van alle onderdelen van het eindbod van de werkgever.  
Stemt de meerderheid tégen het eindbod, dan vinden er opnieuw ledenvergaderingen plaats. Vergaderingen waarin wij met elkaar bespreken hoe en wanneer wij actie willen gaan voeren. 
Ik neem met een ieder van jullie telefonisch contact op om het eindbod te bespreken en eventuele vragen die jij hier over hebt te beantwoorden. Heb ik geen telefoonnummer, dan stuur ik je een e-mail met mijn contactgegevens met het verzoek om even contact op te nemen. Dat hoeft natuurlijk niet. Als jij geen vragen hebt kun je jouw stem gewoon uitbrengen. 

Link naar stemformulier

Klik hier om meteen digitaal te stemmen.
Let op! Dit kan tot uiterlijk donderdag 13 januari om 16.00 uur. Je kunt er ook voor kiezen om mij per e-mail te laten weten wat jouw mening is. Vermeld bij stemming per e-mail jouw lidmaatschapsnummer, of naam met postcode en woonplaats en mail mij jouw reactie.

Reageer

Wil je reageren of heb je een vraag? Ga naar de cao-pagina. Het hele cao-traject is daar te volgen en tijdens alle fases kun je meepraten en je vraag stellen.

Mede namens CNV Kaderlid Maarten Spithoff,
Anthony Williams, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1871 1343 / a.williams@cnvvakmensen.nl 

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error