Bonden sturen BP RR ultimatum

CNV Vakmensen heeft de directie van BP RR vandaag een ultimatum gestuurd omdat de leden overduidelijk hebben gestemd om met acties hun cao-eisen te willen afdwingen. Het ultimatum loopt op maandag 14 november om 12:00 uur af. Het actiecomité bereidt acties voor.

Leden stemmen voor acties

De vakbondsleden hebben op maandag 31 oktober massaal TEGEN het eindbod gestemd en VÓÓR acties. Het was prachtig om te zien dat zo’n 300 BP-werknemers bij de poort bij de vakbondsvergadering aanwezig waren. Ongeveer 93% van de leden hebben vóór acties gestemd. Het actiecomité wordt opgetuigd om acties voor te bereiden.

Ultimatum

Omdat vakbondsleden vóór acties hebben gestemd wordt de directie van BP RR te Rotterdam een ultimatum gesteld. Dat is inmiddels gebeurd en het ultimatum loop op maandag 14 november om 12:00 uur af. Als BP dan nog niet aan jullie eisen tegemoet is gekomen dan gaat vanaf dat moment actie gevoerd worden. De eisen aan BP RR zijn als volgt geformuleerd: “Het door u op 15 september 2022 gedane eindbod dient gestand te worden gedaan, met dien verstande dat de loonsverhoging per 1 april 2022 wordt aangepast naar 6% en dat de toegang tot het Sharematch programma vanaf 1 januari 2023 wordt toegevoegd.”.

Het actiecomité

De kaderleden van de beide vakbonden buigen zich nu over welke acties het meest effectief zijn om maximale druk te zetten om onze eisen kracht bij te zetten. Welke actie, waar deze eerst in te zetten, en wanneer dat te doen. Hoe creatief kunnen we zijn zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Kun en wil jij hierin ook een bijdrage leveren? Meld je dan door op deze nieuwsbrief te reageren. Wij zullen wel beoordelen of we een redelijke spreiding over het bedrijf hebben. Te veel uit dezelfde afdeling is niet handig, weten we.

Leden zijn altijd welkom

Bedenk dat er nu spannende tijden aan komen die over jouw arbeidsvoorwaarden gaan. Acties kunnen ook spanning onderling opleveren tussen voorstanders en tegenstanders van actievoeren. Blijf elkaar met respect benaderen. Tref je collega’s die er een mening over hebben, en nog geen lid zijn? Dan kun je die collega nu lid laten worden zodat zijn of haar mening gelijk meetelt. Nu geldt er een zeer aanrekkelijk tarief om lid te worden; 6 maanden lid voor totaal €20,23! En als jij een lid aanbrengt ontvang jij een cadeaubon ter waarde van €20,- Ga naar de ledenwerven site >>

Online cao-traject

Het hele cao-traject is online te volgen en iedereen kan daar ook vragen stellen of reageren.  Ga naar de cao-pagina >> 

Mede namens de kaderleden CNV Vakmensen
Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl 

Als je lid bent dan telt jouw stem! Als je nu lid wordt ook. Schrijf je in via de website of meld je aan met de aanmeldbon en lever die in bij een van de kaderleden.