OperatorCare bij BP RR

BP RR heeft gereageerd op het ultimatum en vindt de eis van de BP werknemers onacceptabel. Jammer! Het actiecomité heeft al overlegd over de eerste stap in de acties om jouw eisen op betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten: OperatorCare

Ultimatum

BP heeft het ultimatum van CNV en FNV ontvangen. Het ultimatum loop af op maandag 14 november om 12:00 uur. Inmiddels heeft BP RR er ook al op gereageerd: Jullie eisen zijn onacceptabel en niet marktconform.

Jullie eisen? Het eindbod van 15 september 2022 met een loonsverhoging van 6% per 1 april 2022 en toegang tot het Sharematch programma vanaf 1 januari 2023.

Veiligheid voorop

Het actiecomité CNV&FNV is al een keer bij elkaar geweest om de eerste actiestap te bespreken. Wij beginnen met de OperatorCare. Het strikt volgens de eigen BP RR protocollen gaan werken en er niets tussendoor doen. Dat mag niet, dat kan niet en dat zal vanaf maandagsmiddag dan ook niet meer gebeuren. Eerst de gestelde procedures strikt afhandelen en je niet laten afleiden door er dingen tussendoor te doen
Veiligheid voorop!

Dit is de eerste stap in de vakbondsacties. De volgende stap wordt al aan gewerkt en zal gestapeld worden op de eerste stap. Maar dat is voor een volgende update.

Veiligheidsoverleg

In het kader van het waarborgen van de veiligheid hebben we al een overleg gehad met BP RR. Niet om te onderhandelen, maar puur om de veiligheid met elkaar te bespreken. Wij willen geen ongelukken of anderszins veiligheidsissues creëren. Zoals gezegd, veiligheid voorop! Daarin is besproken dat bij een veiligheidsissue Prio1  er volledig gefocust wordt om dat issue weg te werken. De bondsbestuurders worden hierover geïnformeerd. Maar ook hebben we afgesproken dat als er werknemers of anderszins mensen gefrustreerd raken door de acties (langer moeten wachten bijvoorbeeld), deze worden verwezen naar de leidinggevende. Daar ligt de verantwoordelijkheid om dit soort reacties of gedrag aan te pakken en op te lossen. Ga daarin niet zelf acteren.

Meld je aan, samen krijg je meer gedaan

Bedenk dat er nu spannende tijden aan komen die over jouw arbeidsvoorwaarden gaan. Acties kunnen ook spanning onderling opleveren tussen voorstanders en tegenstanders van actievoeren. Blijf elkaar met respect benaderen. Tref je collega’s die er een mening over hebben, en nog geen lid zijn? Dan kun je die collega nu lid laten worden zodat zijn of haar mening gelijk meetelt. Nu geldt er een zeer aanrekkelijk tarief om lid te worden; 6 maanden lid voor totaal €20,23! En als jij een lid aanbrengt ontvang jij een cadeaubon ter waarde van €20,- Ga naar de ledenwerven site >>

Online cao-traject

Het hele cao-traject is online te volgen en iedereen kan daar ook vragen stellen of reageren.  Ga naar de cao-pagina >> 

Mede namens de kaderleden CNV Vakmensen
Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl 

Als je lid bent dan telt jouw stem! Als je nu lid wordt ook. Schrijf je in via de website of meld je aan met de aanmeldbon en lever die in bij een van de kaderleden.